Hacker vâlcean, liderul unui grup infracțional din Timișoara

15 Sep 2013

 hacker2-copy- Renumiți pentru metodele lor inteligente de a înșela străinii pe Internet, hackerii vâlceni încep să pice din ce în ce mai des în " plasa" oamenilor legii, metodele lor infracționale fiind în cele din urmă descoperite. Asta s-a întâmplat și cu un tânăr de 25 de ani din Vâlcea, considerat a fi capul unei grupări de infractori din Timișoara, specializată în înșelăciuni prin sisteme informatice.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

El a fost prins, zilele trecute, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și de procurorii DIICOT Timișoara, după mai bine de șase ani de " filaj" . Investigațiile în cauză au demarat în cursul anului 2010 și au relevat faptul că, începând cu anul 2008, cinci membri ai unei grupări infracționale ar fi postat, pe mai multe site-uri de profil din Germania, anunțuri frauduloase de vânzare a unor autoturisme de lux și respectiv, oferte de închiriere a unor imobile de lux, situate în zone centrale ale marilor orașe din Germania, la prețuri avantajoase.

Toate ofertele de pe Internet erau postate chiar de hackerul din Vâlcea, lider al grupării infracționale, el prezentând fotografii cu detalii ale unor imobile care existau în realitate, însă asupra cărora, acesta nu avea niciun drept, de a le oferi spre închiriere. " Pentru a fi cât mai credibil, suspectul ar fi cumpărat mai multe domenii de internet din Anglia, pe care ar fi postat mai multe site-uri, create de el și de colaboratorii săi, care purtau siglele unor cunoscute firme de curierat, indicând, astfel, în corespondența purtată cu victimele, link-uri ce conduceau utilizatorul spre aceste site-uri. Ceilalți membri ai grupării ar fi sprijinit activitatea liderului, fie prin crearea sau modificarea site-urilor, fie prin retragerea banilor și redistribuirea lor către ceilalți membri ai grupării" "se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române. Și-a creat mai multe identități false Tânărul infractor din Vâlcea a încercat să șiteargă toate urmele care ar fi dus la el, creând mai multe identități false, el prezentându-se a fi, în funcție de situație, proprietarul imobilului prezentat spre închiriere sau agent imobiliar. Ei bine, pe aceste identități false, cele 26 de victime identificate au trimis sume de bani în valoare totală de 80.000 de euro. " Pentru a întrerupe legătura dintre el și părțile vătămate, liderul grupului ar fi creat mai multe identități fictive, care reprezentau proprietari ai imobilelor prezentate spre închiriere și agenți imobiliari, pe numele cărora victimele au transferat sumele de bani reprezentând chiria în avans. În urma cooperării internaționale dintre polițiștii Direcției de Combatere a Criminalități Organizate - I.G.P.R., INTERPOL și B.K.A.(Bundeskriminalamt) din Germania s-a reu șit identificarea a 26 de victime din Germania și a uneia din România, care au fost prejudiciate cu o sumă estimată la 80.000 de euro" "mai susțin oamenii legii. Hackerul vâlcean a fost însă prins zilele trecute, el fiind unul dintre cei trei suspecți arestați de polițiștii și procurorii din Timișoara. Mai mult, instanța de judecată a decis să-i trimită după gratii pe infractori pentru 29 de zile, ei fiind cercetați pentru săvâr șirea infracțiunilor de aderare sau sprijinire a unui grup infracțional, introducerea, modificarea sau șitergerea, fără drept, de date informatice, în scopul obținerii unui beneficiu material și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Trebuie menționat că pentru alți doi dintre membrii grupării au fost întocmite documentele, în vederea emiterii mandatelor de arestare, în lipsă, întrucât aceștia se sustrag urmăririi penale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...