Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Păgubiții HARINVEST au șanse mari să-și recupere banii! BCR este obligată de instanță să plătească 19,7 milioane de lei către firma de brokeraj

16 Noi 2018
Păgubiții HARINVEST au șanse mari să-și recupere banii! BCR este obligată de instanță să plătească 19,7 milioane de lei către firma de brokeraj foro arhiva
Curtea de Apel Piteşti a anulat tranzacţiile de tip sell out efectuate între societatea de brokeraj Harinvest Râmnicu Vâlcea şi Banca Comercială Română (BCR) derulate în 2013 şi a obligat BCR să plătească 19,7 milioane de lei către Harinvest, decizia fiind definitivă, anunță www.bursa.ro.
Instanţa a dat câştig de cauză demersului făcut de administratorul judiciar al Harinvest, respingând ca nefondat apelul făcut de BCR. Astfel, clienţii Harinvest cărora în urmă cu cinci ani le-au dispărut din conturi acţiuni şi numerar şi-ar putea recupera pierderile.
Până acum, păgubiţii de la Harinvest au obţinut compensaţii în limita plafonului maxim de 20.000 de euro, de la Fondul de Compensare a Investitorilor. În 2013, clienţii Harinvest au raportat că le lipsesc bani şi acţiuni din conturi, în urma unor tranzacţii neautorizate.
În urmă cu cinci ani Harinvest a recurs la vânzări de tip sell out pentru acoperirea unor pierderi în tranzacţii cu produse structurate emise de Erste Group, BCR fiind unul dintre intermediarii care au răspuns vânzărilor sell out iniţiate de societatea de brokeraj din Râmnicu Vâlcea.
În prezent, brokerul din Râmnicu Vâlcea se află în administrare judiciară.
Reprezentanţii BCR ne-au transmis că nu sunt de acord cu decizia instanţei, precizând că intenţionează să o conteste: "Firma Harinvest şi-a fraudat clienţii, iar apoi a intrat în insolvenţă. Lichidatorul judiciar al Harinvest a formulat o solicitare complet nejustificată, de a obliga contrapartida tranzacţiilor ascunse şi ilegale ale Harinvest să plătească cuantumul operaţiunilor fraudulente ale companiei. BCR a operat ca o contrapartidă şi un market maker dator să asigure lichiditate pe instrumente ale pieţei de capital. Nu există niciun motiv legal sau de orice altă natură care ar putea să justifice decizia ca BCR să acopere frauda operată exclusiv de Harinvest. Nu putem fi de acord cu această decizie şi vom utiliza toate căile legale împotriva deciziei".
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella