Ion Predescu de la Dâlga

04 Sep 2013

 raport-ISJ-6-copyPractica de până acum, precum și rezultatele obținute la examenele de bacalaureat de pe tot cuprinsul țării, demonstrează că nivelul din învățământul românesc este jalnic, pentru că în învățământ sunt mulți suplinitori și nu profesori cu școală de specialitate. Examenul de definitivat a fost și el un etalon care arată nivelul profesorilor, situat undeva tot mai jos și mai alarmant. Anul acesta au fost mai multe posturi la definitivat decât au fost în stare să ocupe, rezultatele la examen fiind execrabile. Profesorii sunt atât de slabi pregătiți încât nu pot scoate media minimă pentru promovarea definitivatului și a apărut, din nou, obligația de a se folosi suplinitori. Am încercat, succint, să prezint starea generală a învățământului românesc, gândindu-mă la grevele profesorilor făcute pentru creșterea salariului, pe când rezultatele muncii lor "pregătirea școlară a elevilor "sunt de neacceptat. Și, atunci, de ce mai cer profesorii salarii mari?

ROMEO POPESCU

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Multe ar fi de spus, dar o să mă rezum doar la Raportul de control făcut de inspectorii Ion Tămîrdan și Mihaela Dimitrescu de la Ministerul Educației, la Inspectoratul Școlar al Județului Vâlcea cu tematica: " Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat "sesiunea iunie-iulie 2013" . Urmare acestui control cu rezultate dezastruoase s-au aplicat sancțiuni administrativ/disciplinare față de Inspectoratul General Școlar și membri ai comisiei județene implicați în procesul de desfășurare a examenului de bacalaureat la Centrul Zonal nr. 100 "Seminarul Teologic " Sf. Nicolae" . Interzicerea participării la examenul de bacalaureat cu supraveghetori, evaluatori și membri ai comisiilor pentru o perioadă de 3 ani a persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea procedurilor specifice MEN și de întocmirea defectuoasă a documentelor de examinare/ evaluare. Sesizarea organelor de cercetare penală față de aspectele semnalate în raport.

Mențiuni La acest capitol, inspectorii MEN au inserat numele unui profesor vâlcean, considerat vinovat de încălcarea procedurilor specifice, acesta fiind Ion Predescu "profesor la Colegiul Național " Alexandru Lahovari" , despre care s-a spus: "Am primit numeroase sesizări față de activitatea prof. Predescu Ion, pentru care evaluatorii și membrii comisiei s-au plâns că nu evaluează, nu își întocmește borderourile, ci doar semnează. Este desemnat în comisiile de evaluare deoarece amenință cu reclamații la minister, sindicate etc. invocând titlul universitar. Din documente reiese că nu este scrisul domniei sale pe lucrări, iar borderoul este scris de altă persoană și nesemnat. În discuțiile cu profesorul Predescu Ion, acesta a afirmat că a întocmit borderoul " conceptual" !!!" Apreciați singuri situația și răspunsul celui criticat. Dâlga Acesta este un sat din județul Călărași, unde, spun eu, ar trebui să predea limba română profesorul Predescu, pentru că, atitudinea lui față de noi a fost scandaloasă și demnă de un profesor de țară și nu de unul funcțional la un Colegiu cu renume unde au predat și predau profesori onorabili, aristocrați, demni și buni profesioniști. Ca să înțelegeți despre ce este vorba, vă spunem că profesorul acesta, supărat, probabil pentru că a fost nominalizat ca fiind în culpă în raportul menționat și pentru că noi am dat publicității concluziile inspectorilor, ne-a sunat pe numărul privat (pe care noi nu i l-am dat), adresându-ni-se pe un ton dur și amenințător, cerând să-i dăm raportul, pentru că, în caz contrar, ne va da în judecată unde, și așa, îl vom prezenta. Judecați singuri dacă aceasta este o atitudine demnă de un intelectual de la oraș. Ne-a mai spus că și el este ziarist (?!) și, probabil, în această calitate de " colegi" suntem obligați să-i dăm raportul. Dar noi nu-l recunoaștem. Menționăm că suntem primii din presa locală care am intrat în posesia raportului și că, dacă ni se cerea în mod civilizat un exemplar al lui, îl dădeam fără probleme. Colegii de breaslă cunosc colaborarea noastră cu toată lumea și sprijinul pe care-l dăm celor care ni-l cer. Dar " ziaristului" Ion Predescu, pentru că nu a știut să se comporte, nu am vrut să i-l dăm. Și nu regretăm, pentru că nu suntem de la Dâlga și, în practica noastră profesională, nu îngăduim oamenii necivilizați. Suntem prea obișnuiți cu indivizii care cred despre ei că sunt "dumnezei" și amenință cu instanțele de judectă, deși știu ca probele sunt împotriva lor și a practicii sancționate. Acest articol va fi trimis celor doi inspectori MEN și ministrului educației, pentru ca să afle și dumnealor atitudinea de provincial a profesorului Predescu, prin cei 7 ani de acasă care-i lipsesc.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...