Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Deputat Daniela Oteșanu: ”Sprijinirea IMM-urilor, o prioritate a programului de guvernare”

Deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu ne-a declarat că sprijinirea sectorului IMM reprezintă o prioritate a programului de guvernare al PSD în domeniul economic.

„Contributor de importanţă strategică la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii trebuie să beneficieze din partea statului de politici publice ce vizează o reglementare inteligentă, consultare sistematică cu organizaţiile reprezentative, creşterea accesului la finanţare, simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători. Viziunea Programului de guvernare al PSD în sprijinul dezvoltării mediului de afaceri este pragmatică şi coerentă, în prezent fiind în derulare mai multe programe ce urmăresc creşterea compatibilităţii şi productivităţii societăţilor comerciale. Printre acestea, amintesc Programul «Start Up Nation», care va debuta în curând într-un format mult mai atractiv pentru tinerii antreprenori, estimându-se că, în ediţia din acest an, se vor înfiinţa peste 10.000 de firme. Un alt program este «Strategic Invest Romania», un Program de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor strategice ale antreprenorilor autohtoni în următorii doi ani. Prin acesta se urmăreşte susţinerea investiţiilor autohtone de minim 2 milioane de euro, prin acordarea unui grant din valoarea investiţiei. Efectele directe vor fi dezvoltarea capitalului autohton, susţinerea industrializării României, creşterea numărului firmelor. De asemenea, se derulează Programul pentru sprijinirea internaţionalizării, beneficiari fiind firmele româneşti care îşi doresc să exporte. Acest demers va duce la creşterea exporturilor României şi a IMM-urilor, prin participarea la târguri internaţionale cu stand de ţară, misiuni economice, evenimente internaţionale în nume propriu. Nu în ultimul rând, Guvernul a decis, recent, modificarea legislaţiei în scopul acordării de subvenţii atât pentru angajatori, cât şi pentru şomerii care se angajează. Astfel, angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu, după caz, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună. Sunt convinsă că mai sunt încă multe lucruri de făcut, însă Guvernul şi majoritatea parlamentară vor continua să sprijine mediul de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă, prin demersuri concrete ce vor menţine România pe trendul economic pozitiv din ultima perioadă”, a declarat deputatul Daniela Oteşanu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella