Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


În urma interpelării deputatului Lovin, Ministerul Agriculturii anunţă măsuri pentru salvarea Staţiunii de cercetare vitivinicolă Drăgăşani

Deputatul Dumitru Lovin a ridicat la Parlament încă un subiect sensibil: starea actuală şi soarta Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare Viti-Vinicolă Drăgăşani. Pentru a dezbate acest subiect, în urma interpelării parlamentarului ALDE, ministrul Petre Daea l-a delegat pe secretarul de stat Claudiu Sorin Roşu Mareş.

Acesta din urmă a făcut cunoscut că şi Ministerul Agriculturii este preocupat de starea staţiunii de cercetare de la Drăgăşani, dar şi a celorlalte unităţi cu profil asemănător din ţară. „Prin legile de adoptare a bugetului de stat, finanţarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol a fost condiţionată de reorganizarea acestora. Reorganizarea lor a fost deblocată în 2017. Până în prezent, au fost reorganizate 39 din 53. Aşadar, au rămas de reorganizat 14 de unităţi de cercetare-dezvoltare, printre care şi staţiunea de la Drăgăşani. Cele mai importante motive care au dus la întârzierea promovării actelor normative necesare în acest sens au fost: lipsa extraselor de carte funciară solicitate de către ministerele avizatoare ale proiectelor de hotărâri de Guvern; nedispunerea de fonduri pentru activităţile de cadastru, urmând ca intabularea suprafeţelor de teren administrate de unităţi să se facă prin Programul naţional de cadastru şi Carte funciară 2015-2023.

Proiectul de hotărâre de Guvern privind reorganizarea staţiunii de cercetare-dezvoltare vitivinicolă Drăgăşani se află în stadiul de avizare externă”, a detaliat secretarul de stat Mareş. Parţial mulţumit de răspunsul primit, deputatul Dumitru Lovin i-a sugerat reprezentantului Ministerului Agriculturii că măsurile necesare şi anunţate trebuie accelerate, deoarece staţiunea de cercetare de la Drăgăşani se degradează tot mai mult cu fiecare zi care trece.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella