Elena Udrea și-ar face pensiune la Obârșia Lotrului

 2_mihalacheElena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, este hotărâtă să urmărească investițiile în turism începute în mandatul ei și care acum au fost lăsate în paragină de actuala guvernare, pe principiul " Nu terminăm noi ce a început Udrea" . Una dintre aceste investiții, finalizată în proporție de 92% este domeniul schiabil de la Obâr șia Lotrului. Elena Udrea la venit, săptămâna trecută, la Obâr șia Lotrului pentru a-i arăta cu degetul pe cei care nu sunt în stare să finalizeze ceea ce ea a început.

 

Pârtia de schi de la Obâr șia Lotrului ar putea fi cel mai mare domeniu schiabil din România dacă guvernarea USL, în special ministrul Turismului, Maria Grapini, ar înțelege să finanțeze investiția până la final și să-i plătească constructorului ACOMIN cele 11,8 milioane euro, rămase de achitat. Elena Udrea a susținut o conferință de presă chiar la baza pârtiei, subliniind necesitatea terminării investiției, dar și banii pe care i-ar produce această pârtie dacă ar funcționa la capacitate maximă. Alături de ea, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat: Romeo Rădulescu, prim-vicepreședintele Organizației Județene, Romulus Bulacu, secretarul general al partidului, Samoil Vîlcu, consilierul municipal Cosmin Constantinescu, fostul prefect al județului Vâlcea, Petre Ungureanu, viceprimarul comunei Voineasa, Geani Man, reprezentanți ai constructorului, precum și arhitectul domeniului schiabil de la Vidra, Mihai Prădatu.

 " Ponta își umflă mușchii cu mine"

 " Prezența noastră aici este menită să arate incompetența Guvernului Ponta. Domnul Ponta și-a umflat zilele trecute mușchii cu mine, eu îi propun să vină să- și umfle mușchii aici în județul Vâlcea, ca să fie în stare să termine ceea ce am început eu în mandatul meu de ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale, împreună cu autoritățile locale la vremea aceea, cu prefectul, cu colegii pe care îi am lângă mine astăzi și care s-au luptat mult ca acest proiect să înceapă și anume domeniul schiabil de la Voineasa. Am venit aici pentru că șitiu că s-au blocat lucrările de finalizare, așa cum s-au blocat peste tot, la toate lucrările de investiții începute în vremea Guvernului PDL, în mandatul meu de ministru. Acest Guvern incompetent nu este în stare să se descurce, lasă oamenii pe drumuri. Nu a găsit o soluție pentru a continua investiția de aici, de la pârtia Voineasa, o pârtie care se numără printre cele mai frumoase din Europa, cu un potențial de creștere a turismului de iarnă uriaș. Ca dovadă, 100.000 de oameni care au venit aici ca turiști în iarna trecută, dar care, dincolo de plăcerea de a schia și a admira peisajul din zonă, nu au avut ce să facă mai mult, pentru că blocajul Guvernului, lipsa de interes pentru a finaliza un astfel de proiect din partea Guvernului Ponta face ca ceea ce noi am început cu mari speranțe aici "un proiect turistic care să dea o șiansă vâlcenilor, oamenilor din județele învecinate, o șiansă la un loc de muncă, la un mod de a câștiga venituri din turism "să nu dea astăzi oamenilor decât disperare. Deci tot ceea ce noi am început cu mare entuziasm, sfârșește astăzi trist din cauza Guvernului Ponta. L-aș invita pe primul ministru aici, să vină în județul Vâlcea, unde n-a călcat, de și a închis Oltchimul, să spună oamenilor ce soluții are pentru ei, ce alternativă le oferă după ce, prin incompetența pe care o manifestă după ce a preluat guvernarea în România, a lăsat șiomeri mii de oameni în județul Vâlcea. Stăm aici și ne uităm cum s-a blocat un proiect de 150 de milioane de lei, pe care în mandatul meu de ministru, timp de trei ani la rând, l-am finanțat, într-atât încât astăzi ar mai fi de plată aproximativ 50 de milioane de lei, vreo 11 milioane de euro pentru ca acest proiect să se finalizeze. Constructorul a muncit pe banii lui. Deci avem un constructor care a înțeles importanța proiectului și a făcut finanțare în avans pe banii lui, dar avem o neînțelegere din partea Guvernului care, dacă nu reușește să gândească ceva, să construiască ceva, măcar să fie în stare să termine ce au început cei dinainte" , a spus Elena Udrea.

 " Le dăm noi mură în gură pentru ca pârtia de la Voineasa să fie terminată"

 Elena Udrea nu s-a ferit să recunoască că dacă ar avea posibilitatea și-ar construi o mică pensiune la Obâr șia Lotrului, unde să vină cu drag să schieze și să se relaxeze: " Mi-ar plăcea să construiesc ceva aici. Nu șitiu exact o ceainărie, o spălătorie pentru schiuri sau poate chiar o mică pensiune. Zona este superbă! Trebuie să o valorificăm la adevăratul ei potențial" "a spus Elena Udrea.

De asemenea, fostul ministru al Turismului a mai adăugat că dacă actualul guvern este incapabil să găsească soluții pentru finalizarea investiției de la Obâr șie, o să vină ea cu soluții viabile. " Vom continua din acest moment să ne preocupăm în a face presiune pe Guvernul Ponta pentru a veni în județul Vâlcea și aici, la proiectul de la Voineasa, și pentru a găsi soluții de finanțare. Soluția este să prioritizeze cheltuirea banilor de la buget, să aloce fonduri de la bugetul de stat, prin Ministerul Turismului, așa cum s-a întâmplat în Guvernarea Boc, să termine acest proiect, să dea posibilitatea privaților să vină să investească alături de investiția pe care o face statul, astfel încât, aici, mii de oameni să poată să- și găsească loc de muncă, să vedem că sute de mii de turiști vizitează atât iarna, cât și vara pârtia de la Voineasa și tot județul Vâlcea, dar și împrejurimile. Vom face un plan de acțiuni care să conțină toți pa și pe care actualul Guvernul trebuie să-l urmeze pentru ca proiectul de la Voineasa să se finalizeze. Dacă ei nu sunt în stare nici măcar să gândească ce au de făcut, le dăm noi mură în gură, le scriem noi în pa și ce au de făcut pentru ca pârtia de la Voineasa să se termine" , a concluzionat Elena Udrea.

 

" Nicu Ceaușescu avea dreptate!"

 

Pe parcursul întregii conferințe de presă, Elena Udrea a făcut câteva referiri la familia Ceaușescu și întrebată dacă o încearcă vreo nostalgie, aceasta a fost extrem de tranșantă: "Eu sunt prea tânără pentru a avea vreun complex legat de comunism. La 15 ani, la Revoluție, am ie șit pe stradă, deci n-am niciun complex legat de Ceaușescu, dar vă spun că avea dreptate Nicu Ceaușescu când spunea că nu o să fim în stare să zugrăvim ce a construit Ceaușescu în țara asta. Nu numai la Vidra este așa. Sunt foarte multe locuri în țară în care ceea ce s-a început înainte de 1989, acum este în paragină și asta arată o incapacitate a celor care au condus la nivel local, la nivelul instituțiilor centrale, țara în ultimii 20 și ceva de ani, măcar de a finaliza ceea ce s-a început. Plus o proastă înțelegere a dreptului de proprietate. În România, cine este proprietar înțelege că poate să facă ce vrea, că nu are obligații, are numai drepturi. De aici această nebunie cu construcții părăsite, în paragină. Eu cred că ar trebui o mai mare responsabilitate a oamenilor politici și, probabil, aici și electoratul trebuie să pună presiune " "a declarat Elena Udrea.

Mai mult decât atât, Elena Udrea a dezvăluit că în ultima lună cât a fost ministru intenționa să preia clădirile lăsate în paragină de sindicate la Vidra și să le reamenajeze pentru a crea spații de cazare în toată zona. " La Vidra sunt aproximativ 400 de locuri de cazare pe care Guvernul Boc prin Ministerul pe care îl conduceam a încercat să le amenajeze "toată infrastructura de cazare, clădirile de acolo urmau să fie luate din administrarea sindicatelor și date în administrarea Primăriei Voineasa. Aceste clădiri urmau să fie luate prin Hotărâre de Guvern de la sindicate. Noi am avut discuții cu sindicatele, le-am spus punctul nostru de vedere, dar, din păcate, asta a fost în ultima lună de mandat a mea, în decembrie 2012. Le-am spus și ce urma să facem și anume că vom lua toate locurile de cazare din Vidra, pentru că este inadmisibil să ai aceste construcții abandonate, multe dintre ele deteriorate. Este evident că actualul administrator este incompetent să folosească infrastructura de la Vidra, iar ea este necesară pentru dezvoltarea pârtiei de la Obâr șia Lotrului" -  a spus Elena Udrea.

MAGDA POPESCU

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...