Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


PRIMARUL GUTĂU ESTE ACHITAT DEFINITIV! Maestrul FIEROIU a câştigat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

30 Oct 2018

Soluție fără precedent în dosarul de rejudecare al primarului Mircia Gutău, după ce CEDO a admis că acesta nu a avut parte de un proces echitabil. Amintim că prin Decizia 292 din 02.04 2018, Înalta Curte de Casație si Justiție a admis cererea de revizuire formulată de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a desființat decizia de condamnare a acestuia pronunțată de completul din care a făcut parte și judecătoarea Livia Stanciu, fosta președintă a ÎCCJ și actual judecător CCR la 27 ianuarie 2010, după ce primarul fusese achitat la fond în baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penală - “fapta nu există”, și a dispus rejudecarea.
Decizia Înaltei Curți survine ca urmare a condamnării României la CEDO în acest dosar, în care s-a stabilit că s-a încălcat dreptul la un proces echitabil. Rejudecarea s-a dispus numai pentru Mircia Gutău, în acest dosar fiind judecat și Nicolae Dicu, fost viceprimar al Primăriei Vâlcea.

Dar iată soluția dată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție:

”914/1/2018 - Respinge, ca nefondat, recursul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva deciziei penale nr.39/P din data de 10 aprilie 2009 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr.698/57/2008, cu privire la inculpatul Gutău Mircia. Menţine dispoziţia de achitare a inculpatului Gutău Mircia (...) pentru infracţiunea de luare de mită prevăzută de art. 254 alin. 1 din Codul penal din 1969 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Constată că inculpatul Gutău Mircia a fost reţinut în data de 7 iulie 2006 şi arestat preventiv de la 11 iulie 2006 până la data de 10 noiembrie 2006. Constată că inculpatul Gutău Mircia a executat pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin decizia penală nr. 273 din 27 ianuarie 2010 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 698/57/2008, de la data de 28 ianuarie 2010 până la data de 14 septembrie 2011. Cheltuielile ocazionate de soluţionarea recursului declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29 octombrie 2018”.

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella