Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Cel mai mare proiect al Filialei de Cruce Roşie Vâlcea va cuprinde TOATE şcolile din mediul rural şi alte câteva din urban

PROGRAMUL ȘCOLAR COLGATE BRIGHT SMILES, BRIGHT FUTURES este integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™.

Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară. Anul trecut, aproximativ 200 000 de copii din 33 de județe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Roșii și de cadre didactice.

În cadrul lecțiilor ținute în școlile din județe, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși. Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.

După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv. Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

La finalul lecțiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Fiecare școala participantă în program primește produse Protex pentru igiena mâinilor.

“Filila Valcea, împreună cu cel mai aproape partener – Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, a cuprins in proiect toate cele 79 scoli primare din mediul rural si alte 11 scoli din mediul urban din localităţile: Rm.Valcea, Berbeşti, Drăgăşani, Ocnele Mari, Băbeni, proiectul urmând a demara în noiembrie si a se finaliza în 3 luni. Mă bucur nespus pentru că iată, nume mari de firme, la nivel international chiar, precum Colgate, Procter and Gambel, Noriel, Ariston, chiar realizează proiecte cu voluntarii Crucii Roşii Vâlcea, pe când implicarea locală se lasă încă aşteptată.”- a declarat directorul Crucii Roşii Române, Filiala Vâlcea – dl. Ion Cherăscu, ce a mai dorit a menţiona că începând cu această toamnă la Crucea Roşie Vâlcea, pe lângă cursurile de prim ajutor, igienă (pentru toate domeniile economice), managementul dezastrelor naturale, se va putea organiza si cursul de infirmieră si însoţitori ai persoanelor cu handicap.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella