Fostul președinte Dumitru Bușe îi pune pe vâlceni la plată

21 Iul 2013

 Graphic1GRAV. Economia județului este la pământ, iar cele mai importante instituții vâlcene au grave probleme financiare. Cu toate acestea, o hotărâre judecătorească recentă, ce este definitivă și irevocabilă, poate dezechilibra total bugetul județului. CJ Vâlcea și ARR "Agenția Vâlcea trebuie să plătească, cu titlu de despăgubiri, suma de 173.600 lei (1,73 miliarde lei vechi) cu titlu de prejudiciu societății de transport BusTrans SRL, iar firmei Matdan Service trebuie să-i plătească, de asemenea, suma de 117.197 lei (1,17 miliarde lei vechi). Pe lângă asta însă, cele două instituții sunt nevoite să achite cheltuieli de judecată de peste 740 de milioane de lei vechi.

Este vorba despre o hotărâre a instanței Curții de Apel Brașov "Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, care obligă atât Consiliul Județean Vâlcea, cât și Autoritatea Rutieră Română (ARR) -  Agenția Vâlcea să plătească despăgubiri financiare către două firme de transport.

După cum bine se șitie, conflictul dintre Consiliul Județean Vâlcea și ARR "Agenția Vâlcea, pe de o parte, și firmele BusTrans SRL și Matdan Service SRL, pe de altă parte, a luat naștere încă din anul 2005, atunci când președintele județului era conservatorul Dumitru Bușe. Cele două firme s-au considerat neîndreptățite de deciziile celor două instituții în cauză și au intentat un proces în instanță. Mai exact, reprezentanții BusTrans SRL și Matdan Service SRL au susținut că le-a fost creat un prejudiciu, prin emiterea unor acte nelegale. Este vorba de emiterea de către ARR Vâlcea a programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate în trafic județean, pentru perioada 2005 "2008, dar și de faptul că respectivul program de transport a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea nr. 63/15 aprilie 2005. Trebuie precizat că în cazul societății Matdan Service SRL, războiul s-a purtat pe acela și traseu Drăgășani - Băbeni - Râmnicu Vâlcea, pe care firma se luptă de ani de zile și cu societatea Antares. În acest caz, procesul a durat ani de zile și a fost strămutat de mai multe ori, însă, în final, firmele de transport și-au făcut dreptate. Așadar, Consiliul Județean Vâlcea și ARR "Agenția Vâlcea sunt obligați să plătească către BusTrans SRL suma de 173.600 lei (1,73 miliarde lei vechi) cu titlu de prejudiciu, iar firmei Matdan Service să-i plătească, de asemenea, suma de 117.197 lei (1,17 miliarde lei vechi) despăgubiri. Mai mult, cele două instituții vâlcene sunt obligate să plătească sume uriașe și cheltuieli de judecată. Este vorba de imensa sumă de 740 de milioane lei vechi, pe care CJ Vâlcea și ARR "Agenția Vâlcea sunt nevoite să le achite.

O hotărâre irevocabilă

" ( ) Obligă în solidar pârâții Consiliul Județean Vâlcea, Autoritatea Rutieră Română și Autoritatea Rutieră Română "Agenția Vâlcea să plătească reclamantei SC Bus Trans SRL suma de 173.600 lei, reprezentând prejudiciul aferent perioadei 1.07.2005 "6.07.2006, conform raportului de expertiză contabilă judiciară nr. 1.034/28.08.2012 întocmit de expert Muja Elena, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, sumă ce se va actualiza cu indicele de inflație calculat de la data de 6.07.2006 până la data plății efective și dobânda legală calculată de la data 30.06.2006 (data formulării cererii de chemare în judecată) până la data plății efective. Obligă în solidar pârâții Consiliul Județean Vâlcea, Autoritatea Rutieră Română și Autoritatea Rutieră Română "Agenția Vâlcea să plătească intervenientei SC Matdan Service SRL suma de 117.197 lei, reprezentând prejudiciul aferent perioadei 1.07.2005 "6.07.2006, conform raportului de expertiză contabilă judiciară nr. 1.034/28.08.2012 întocmit de expert Muja Elena, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, sumă ce se va actualiza cu indicele de inflație calculat de la data de 6.07.2006 până la data plății efective și dobânda legală calculată de la data 6.07.2006 (data formulării cererii de interes propriu) până la data plății efective. Respinge restul pretențiilor formulate de reclamantă și de intervenientă. Pârâții Consiliul Județean Vâlcea, Autoritatea Rutieră Română și Autoritatea Rutieră Română "Agenția Vâlcea să plătească reclamantei SC Bus Trans SRL suma de 42.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale. Obligă în solidar pârâții Consiliul Județean Vâlcea, Autoritatea Rutieră Română și Autoritatea Rutieră Română "Agenția Vâlcea să plătească intervenientei SC Matdan Service SRL suma de 32.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale. Irevocabilă. Pronunțată în șiedință publică, astăzi, 13 martie 2013" "se arată în hotărârea Curții de Apel Brașov.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...