Cazul Sinești "clona ilegalităților de la dispensarul Șirineasa

17 Iul 2013

 fond Cazul de la dispensarul medical Șirineasa, care este rezultatul răzbunării primarului liberal Dan Săraru pe medicul, ce timp de 28 de ani a administrat sănătatea locuitorilor comunei, își are o copie, la indigo, în comuna Sinești, tot la dispensarul medical. Efectuând investigații jurnalistice, am descoperit că în spatele celor două cazuri se află un politician de la PSD Vâlcea, cu funcție și auto-preamărire, care, abuziv și ilegal, pentru a- și favoriza fratele să obțină trei salarii pe lună, distruge două cabinete medicale individuale. Renunțăm pentru acest număr la a continua critica situației de la Șirineasa, prezentându-vă clona ei de la Sinești. Totodată, vă dezvăluim misterul existenței unui " virus" politic care, itinerat, a participat, în mod ilegal, la șiedințele comisiei paritare de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, impunând voința politicianului care l-a întors cu cheița ca pe un robot și l-a trimis în miezul problemelor. Este vorba despre juristul Colegiului Medicilor Vâlcea, Adrian Bușu. Înainte de a-l face de râs public, așteptăm din partea acestuia o explicație a prezenței sale în cele două șiedințe capitale, prin care a influențat declanșarea ilegalităților ce fac obiectul criticilor noastre.

Așa cum spuneam, cazul medicului Mariana Popescu de la Șirineasa a deschis " Cutia Pandorei" în sistemul medical din întreg județul. Pe adresa redacției noastre au ajuns sesizări din mai multe localități vâlcene, scoțându-se în evidență în special imixtiunea politicului și în sistemul de sănătate. Un alt conflict între medici, oarecum asemănător cu cel din Șirineasa, este în comuna Sinești. Un medic care- și desfășoară activitatea de 29 de ani în localitate este dat la o parte și sabotat doar pentru ca secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, să- și favorizeze fratele.

După cum bine se șitie, în comuna Sinești există și un spital (secție a Spitalului orășenesc Horezu), al cărui director și medic a fost și este în continuare Aurel Persu, fratele pesedistului. Ei bine, de circa un an de zile, fiind nemulțumit că încasează doar un " amărât" de salariu de la spital, acesta s-a gândit să se facă medic de familie și să- și înființeze un cabinet individual la Sinești. Ei bine, aici postul de medic de familie este ocupat de peste 29 de ani de către medicul Alexandrina Catrinoiu, iar la numărul redus de locuitori din localitate nu se mai impune un alt medic de familie. De aceea, Aurel Persu a început să facă tot felul de presiuni, prin fratele său, pentru a-i lua locul actualului medic de familie.

Politicul " bată-l vina" !

Astfel, încă de anul trecut, Aurel Persu a solicitat întrunirea unei comisii paritare în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea pentru înființarea unui al doilea post de medic de familie. La cele două șiedințe ce au avut loc până acum, secretarul PSD Vâlcea, Dumitru Persu, și-a trimis " cățelul de casă" , juristul Adrian Bușu, pentru a reprezenta interesele fratelui său și a face presiuni pe membrii comisiei. Ei bine, ceea ce au vrut, au și obținut. Comisia paritară din cadrul CAS Vâlcea a admis două excepții în cazul localităților Sinești și Șirineasa, înființând încă două cabinete medicale individuale, fără a respecta norma legală, în sensul că aceste cabinete pot fi înființate doar dacă se depășește norma de 1,5 la numărul de locuitori înscri și la lista de pacienți ai medicilor de familie. Iar în cele două localități despre care facem vorbire nu este cazul.

Racolarea pacienților prin amenințări

Acum, medicul din Sinești, Alexandrina Catrinoiu, îl acuză pe Aurel Persu că îi racolează ilegal pacienții, folosindu-se de amenințări și șiantaje. " În campania de înscriere a fost foarte agresiv, iar de la mine din listă a reu șit să înscrie aproape 300 de pacienți din 1600. Acum am înțeles că merge și la Alunu să racoleze oameni pentru că nu are pacienți. Efectiv i-a stresat pe oameni, iar o parte dintre ei nu au vrut să semneze. Atunci medicul Aurel Persu s-a dedat la tot felul de amenințări și șiantaje, spunându-le oamenilor, mai ales bătrânilor: "dacă nu vă înscrieți, nu vă internez". Cu toate că doctorul Aurel Persu, asistenta sa Mihaela Sturzu și rudele acestora au fost atenționați de executorul judecătoresc, ei continuă racolările și instigările pacienților împotriva mea: "că eu nu mai sunt medic în această comună", "că voi pleca", "că mai am numai jumătate din comună deoarece am împărțit-o cu dr. Persu Aurel". Tot ca să racoleze pacienți, doctorul Persu le promite internare doar în cazul în care se înscriu pe listele lui" "ne-a declarat medicul de familie de la dispensarul din Sinești, Alexandrina Catrinoiu.

Favorizat, dar și acuzat

De când este director și medic al Spitalului din Sinești, Aurel Persu a fost tot timpul favorizat. În primul rând, la dispoziția sa și a familiei sale a fost pusă o locuință de serviciu chiar în curtea unității sanitare, de și acesta, conform informațiilor noastre, deține o locuință la câțiva kilometri distanță, în localitatea Măldărești. Numai că, la Sinești, medicul Persu nu a scos, în toți acești ani, niciun leu pentru întreținere sau utilități, toate fiind suportate de Spitalul orășenesc Horezu. Asta ca să nu mai spunem că, acum, medicul în cauză încasează nu mai puțin de trei salarii: ca director de spital, ca medic al spitalului, dar și, mai nou, ca medic de familie. Mai mult, colac peste pupăză, și soția sa, Magdalena Persu, este angajat ca economist tot la Spitalul Sinești.

Pentru a- și face " mendrele" și a- și crește lista de pacienți la cabinetul individual, medicul Aurel Persu este acuzat că se folosește de tot felul de tertipuri ilegale, ce golesc conturile CAS-ului. " Doctorul Aurel Persu procedează cu pacienții astfel: pacientul este înscris pe lista sa și, în aceea și zi, i se face rețetă electronică. Această rețetă este ridicată de la farmacie, iar după 4-5 zile pacientul este internat în Spitalul Sinești unde i se administrează tratamentul prescris anterior. Apoi, pacientul este externat și primește din nou rețeta electronică. În acest mod, pacientul, cu ajutorul acestui medic, beneficiază de servicii triple decontate de CAS Vâlcea. Acest medic a fost favorizat de toate partidele politice ce s-au perindat la conducerea jud. Vâlcea deoarece, șitiți foarte bine, că fratele său Persu Dumitru este în conducerea PSD - Consiliul Județean Vâlcea, vicepreședinte" "ne-a mai spus medicul de la dispensarul Sinești, Alexandrina Catrinoiu.

Copiii medicului Persu, condamnați pentru trafic de droguri

În anul 2012, în luna februarie, cei doi copii ai medicului Aurel Persu au fost prin și de oamenii legii producând și comercializând droguri de mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, Ana Maria Persu, de 26 de ani, a înființat o cultură de cannabis pe raza localității Măldărești, drogurile produse fiind comercializate în municipiul Craiova. Fiica directorului Spitalului din Sinești mai avea doi complici, printre care și fratele ei Dan Alexandru Persu "25 de ani, dar și Bogdan Nicolae Mavrea "23 de ani. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) "Serviciul Teritorial Craiova au efectuat două percheziții la Craiova și la Măldărăști, la casa părintească a tinerilor Persu. La locuința din Craiova a Anei Maria Persu  - domiciliul ei stabil - a fost găsită cantitatea de aproximativ 500 grame de cannabis. Inițial, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a presupusei traficante și măsura obligării de a nu părăsi localitatea față de ceilalți doi învinuiți. Ulterior, magistrații Tribunalului Dolj au decis arestarea preventivă a femeii pentru o perioadă de 29 de zile.

Numai că, în data de 31 octombrie, Tribunalul Dolj i-a condamnat la pedepse cu suspendare pe cei doi fii ai medicului Aurel Persu, Ana Maria Persu și Dan Alexandru Persu, ei fiind acuzați de trafic de droguri, într-un final, tinerii recunoscându- și faptele. Ana Maria a primit un an și jumătate de închisoare cu suspendare, iar fratele ei doi ani și jumătate, tot cu suspendare.

ROMEO POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...