Care sunt principalele avantaje ale procesului de reciclare?

15 Oct 2018
Romania este o tara bogata din punct de vedere natural, insa zacamintele de fier nu sunt inepuizabile. De aceea, ideal este ca persoanele fizice si persoanele juridice care detin deseuri feroase sa opteze pentru varianta reciclarii acestora, in vederea obtinerii unor obiecte care sa poata fi folosite in continuare. In ultimii ani s-au facut progrese considerabile in acest domeniu, iar oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai constienti de faptul ca mediul inconjurator este foarte important si ca prin reciclarea anumitor obiecte, ei pot contribui la reducerea nivelului de poluare. Randurile de mai jos contin detalii despre principalele avantaje ale reciclarii.

Economisirea zacamintelor naturale de fier
Intai de toate, reciclarea deseurilor feroare reprezinta economisirea zacamintelor naturale de fier, care, desi sunt foarte bogate in Romania, nu sunt inepuizabile. Este indicat ca resursele sa fie protejate pe cat de mult posibil, pentru a putea fi folosite o perioada mai indelungata de timp. In cazul in care s-ar ajunge in situatia in care Romania sa fie nevoita sa importe fier, cu siguranta costurile ar fi extrem de mari.

Obtinerea contravalorii deseurilor de fier
Cei care detin deseuri de fier si decid sa colaboreze cu o firma specializata in colectarea si reciclarea acestora vor beneficia de contravaloarea obiectelor pe care le ofera firmei. Practic, fierul vechi este cantarit si, in functie de numarul de kilograme, persoanele fizice ori juridice vor obtine sume considerabile, pe care le pot folosi in interes personal sau pentru dezvoltarea afacerii proprii.

Un mediu inconjurator mai sanatos
Un alt avantaj al reciclarii deseurilor feroase este ca mediul inconjurator este astfel protejat de foarte multi factori daunatori. De exemplu, pentru extragerea bauxitei, care este folosita pentru fabricarea aluminiului sunt necesare substante chimice care otravesc simultan atat solul, cat si apa. Mai mult, la fiecare tona de aluminiu produs, in urma ramane o tona de noroi caustic. Prin reciclare, toate acestea pot fi evitate foarte usor!

Crearea unor noi locuri de munca
Dincolo de avantajele mai sus mentionate, privit ca un obicei normal, procesul de reciclare poate genera un numar mare de locuri de munca, atat in cadrul companiilor care se ocupa de coletarea deseurilor, cat si in cadrul companiilor care se ocupa de reciclarea lor. Astfel ar putea fi redus procentul numarului de oameni someri, iar nivelul de trai ar putea creste considerabil.

O noua mentalitate
A recicla deseurile, fie ca sunt feroase sau neferoase ar trebui sa fie un obicei pe care sa il adopte toti romanii. Grija pentru mediul inconjurator ar putea spori considerabil nivelul de trai, mai ales in orasele mari, acolo unde poluarea isi pune amprenta foarte mult asupra calitatii aerului, dar si asupra sanatatii oamenilor.

Reciclarea presupune o serie de avantaje de care se pot bucura atat oamenii, cat si natura, dar si animalele si pasarile. Cu cat aerul este mai curat, cu atat nivelul riscului de imbolnavire scade, iar oamenii pot avea parte de un trai ai sanatos!

Detalii si pret pe fier-vechi-constanta.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...