Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

ACUM are loc rejudecarea dosarului primarului Mircia Gutău la ÎCCJ! Denunțătorul Crinu Popescu a fost citat

15 Oct 2018
Zi importantă pentru primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. În data de 15 octombrie 2018, la orele 12.00, va avea loc la ÎCCJ un nou termen în dosarul de rejudecare al primarului, după ce CEDO a admis că acesta nu a avut parte de un proces echitabil. La acest termen, se așteaptă audierea mai multor martori, însă, prezența cea mai importantă la bară este cea a denunțătorului Crinu Popescu. Până la ora redactării acestei știri, Crinu Popescu nu apăruse la Înalta Curte.
Amintim că prin Decizia 292 din 02.04 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de revizuire formulata de primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a desfiintat decizia de condamnare a acestuia pronuntata de completul din care a facut parte si judecatoarea Livia Stanciu, fosta presedinta a ICCJ si actual judecator CCR la 27 ianuarie 2010, dupa ce primarul fusese achitat la fond in baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”, si a dispus rejudecarea.
Decizia Inaltei Curti survine ca urmare a condamnarii Romaniei la CEDO in acest dosar, in care s-a stabilit ca s-a incalcat dreptul la un proces echitabil. Rejudecarea s-a dispus numai pentru Mircia Gutau, in caest dosar fiind judecat si Nicolae Dicu, fost viceprimar al Primariei Valcea.

Vom reveni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella