ErasmusDays 2018!

15 Oct 2018

Succesul primei ediții a “ErasmusDays în 2017” (625 de evenimente, 11 țări, 324 de orașe și 52 de milioane de persoane) a dus la reprogramarea acestui festival european bazat pe marca Erasmus.

Ca urmare, vineri, 12 octombrie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Valcea in parteneriat cu Centrul de informare Europe Direct, Biblioteca Județeana Antim Ivireanu, Forumul Cetațenesc pentru Acțiuni Sociale și Educatie Civica , Colegiul Național de Informatica Matei Basarab, Colegiul de Silvicultura și Protecția Mediului, Colegiul Energetic Rm.Valcea, Scoala Gimnaziala Nr 5 și nu in ultimul rand Școala Gimnaziala Anton Pann, a organizat a doua ediție “Erasmus Days”.

Cu aceasta ocazie liderii de proiecte Erasmus + au realizat la Biblioteca Județeana din Rm Valcea o expozitie cu produse realizate in cadrul proiectelor Erasmus, cu scopul promovarii inițiativelor de cooperare cu instituții din Europa și impactului acestora in dezvoltarea individuala și formarea profesionala la un inalt standard de calitate.

Au fost spuse povești de succes din Europa, participantii de la organizații diferite s-au intercut in prezentarea unor jocuri de cunoaștere care au avut ca obiectiv aprofundarea cunoașterii reciproce și stimularea coeziunii grupului, cunoașterea participanților și dezvoltarea atenției, cunoașterea numelui fiecărui membru din grup și crearea unei atmosfere de relaxare. Au fost promovate astfel aspecte ale educației non formale, cea mai noua abordare a invațarii prin activitați placute și motivante. Avantajele sale multiple inglobeaza bifarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de invatamant, cu un aport suplimentar de abilitați castigate in condițiile unei libertati de exprimare maxime.

La aceste activitați s-a adaugat și un moment artistic prezentat de formația de dans popular“Floare albastra” de la Școala Gimnaziala Anton Pann, pregatita cu multa atenție de d-nul prof.Ion PĂNESCU Ion si d-nul IORDACHE Mihai; a fost o modalitate de promovare a culturii romanești, anul 2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural.

Toate activitatile desfasurate au promovat sentimentul de mandrie de a fi cetațean European și de exprimare a angajamentului fața de Europa, de a fi responsabili, empatici, toleranți, sociabili, capabili sa-și exprime parerea in orice situație care afectaza in mod direct viața personala.

Multumim d-nei Inspector Roxana CROITORU pentru inițierea acestui eveniment european!

„O faptă bună este precum un clopot care cheamă oamenii la închinare.” – proverb danez

A consemnat, Prof. Letiția Muraruș

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...