DRAMA UNEI FRUMOASE FAMILII

07 Iul 2013

 Graphic1- Sâmbătă, 6 iulie, a fost o zi tristă, o zi în care și cerul de deasupra Râmnicului a " plâns" moartea a trei membri ai familiei Sandu, care au fost înmormântați cu un sobor de preoți, în frunte cu preotul vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Emilian Groșenoiu.

Dis-de-dimineață la cimitirul Cetățuia s-au strâns sute de oameni, prieteni, rude și cunoscuți ai preotului Marius Sandu, ai soției sale Nadia și ai copilașului lor Casian. Marcați de dispariția prematură a celor trei, oamenii au vărsat șiroaie de lacrimi, iar rudele lor au fost pur și simplu dărâmate de durere. Slujba oficiată, așa cum spuneam, de zeci de preoți, s-a ținut în jurul orei 12.00, iar biserica și cimitirul s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni care au venit să se roage pentru sufletul celor ce au pierit în tragicul accident de circulație.

După cum bine se șitie, trei dintre membrii familiei Sandu, Marius Sandu, Nadia Sandu și Casian Sandu (unul dintre cei doi gemeni ai cuplului), au decedat zilele trecute într-un grav accident de circulație pe Autostrada Soarelui, în timp ce mergeau în vacanță pe litoral. Ceilalți doi copii ai familiei au fost și ei răniți, fiind internați în două spitale din București. Marius Sandu a fost preot în comuna Titești, iar soția sa, Nadia, a fost consilier psihologic la Liceul Energetic din Rm. Vâlcea. Tragedia s-a produs la câteva ore după ce familia Sandu sărbătorise ziua celor doi băieți gemeni, ce împliniseră 6 ani.

Soția preotului, însărcinată în două luni

După producerea tragicului accident au început să apară tot felul de informații despre familia Sandu. Din câte se pare, soția preotului Marius Sandu era însărcinată în două luni și odată cu ea a murit și pruncul. Cei doi soți își doreau o familie numeroasă, iar pe lângă copiii pe care îi aveau și pe lângă cel ce era pe drum, ei mai doreau să înfieze doi copii. " Mereu îmi spunea că cel mai mare bine din lume este să crești un copil abandonat sau care a rămas fără părinți. El voia să înfieze doi copii, dar acum doi dintre copiii lui au rămas orfaniEste o adevărată tragedieDin ultimele informații pe care le am de la București, cei doi copii care au supraviețuit au ie șit de miercuri din comă. Fetița este în afara oricărui pericol, iar băiețelul, David, pentru că cel care a murit este Casian, este stabilizat. Întreabă tot timpul de părinții lor și plâng pentru că vor să-i vadă. Medicii plâng pe capete în spital, impresionați de cazul acestei familii" "ne-a spus Ovidiu Udrescu, cel mai bun prieten al preotului Marius Sandu, cel ce a pierit tragic în accident alături de soția sa și unul dintre gemeni.

FJT Vâlcea face o campanie umanitară ce-i va purta numele preotului Marius Sandu

Puțini șitiu faptul că preotul Parohiei Titești, Marius Sandu, era și vicepreședinte al Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea. El a început o campanie umanitară de ajutorare a familiilor nevoiașe și a copiilor orfani, campanie pe care  prietenul său Ovidiu Udrescu vrea să o continue și să-i dea numele lui. " Vom continua campania umanitară a lui Marius și, mai mult, vom înființa o bursă ce-i va purta, de asemenea, numele pentru familiile amărâte. Marius avea un suflet mare și de multe ori cumpăra haine și alimente din banii săi și le dona nevoia șilor fără a- și dezvălui identitatea. Este mare păcat de ce s-a întâmplat " "a conchis Ovidiu Udrescu, președintele FJT Vâlcea.

Ajutor umanitar pentru copiii supraviețuitori ai familiei Sandu

Părinții și frățiorul lor și-au găsit sfârșitul în tragicul accident, dar ceilalți doi copii ai familiei Sandu au reu șit să se salveze ca prin minune. Ei se află și în acest moment internați în spitalele din București, fiind însă în afara oricărui pericol. Fetița, Emanuela, de doi ani și jumătate, refuză să mai mănânce și își strigă mama în continuu. Băiețelul, în schimb, David, fratele geamăn al lui Casian, de cinci ani, se află în afara oricărui pericol, fiind îngrijit în permanență de către mătușa lui, starea sa mai gravă de la început necesitând un însoțitor tot timpul.

Acum, rudele și prietenii părinților lor încearcă să găsească resursele financiare pentru a-i ajuta pe cei doi copii care acum au rămas orfani. Prietenul cel mai bun al tatălui lor, președintele Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea, Ovidiu Udrescu, ne-a mărturisit că a deschis un cont pentru această cauză. " Pentru sprijinul familiei colegului nostru Sandu Marius, decedat împreună cu soția și unul dintre copii, a fost deschis contul RO86CRDZ028A039860479001, deschis la MKB Nextebank pe numele Asociației pentru Apărarea Drepturilor Tinerilor Vâlcea. Ceilalți doi copii supraviețuitori, aflați în spital, au nevoie de sprijin" "a anunțat Ovidiu Udrescu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...