" Fără CET Govora, Oltchimul era de mult falimentat"

07 Iul 2013

 cilea_vosganian-copyPreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, a încercat să-l aducă cu picioarele pe pământ pe ministrul poet Vosganian, explicând și prezentând situația neretușată de la Oltchim și cine sunt cei care s-au luptat ca acest combinat să mai rămână în viață.  " Salut inițiativa domnului ministru Vosganian și a secretarului de stat în Ministerul Muncii, doamna Pană, pentru inițiativa pe care au luat-o, de a fi astăzi la o întâlnire cu sindicatele, cu reprezentanții personalului de la Oltchim, cu presa locală, cu administrația locală, pentru a lămuri anumite lucruri care iscau foarte multe întrebări și care trebuiau clarificate. S-a vorbit aici despre o situație mult mai bună la Oltchim. Eu cred că trebuie să fim corecți. Există câteva argumente care arată că s-au făcut câțiva pa și importanți pentru ca Oltchimul să se afle azi într-o situație mai bunăÎnsă aceste argumente nu sunt de natură să ne înalțe și să ne trimită să ne culcăm pe laurii victoriei. La aceste realizări nu s-a vorbit aici de efortul lucrătorilor din Oltchim, al salariaților, al conducerii Oltchim sub directorul Mihai Bălan "nu s-a vorbit nimic aici de asta " și mai rău este că nu s-a vorbit aici "să-mi iertați lipsa de modestie "despre contribuția CET Govora ca Oltchimul să se afle în situația de astăzi, fapt ce a generat o datorie actuală a Oltchim către CET Govora care se ridică la 43 de milioane de euro și pentru care mie îmi tremură sufletulAm contribuit mult la salvarea Oltchimului și la situația în care se află acum. Dacă noi nu dădeam energie electrică și abur fără plată, vă spun că Oltchimul era închis" "a precizat Ion Cîlea.

Ma șini bengoase și mulți directori la Oltchim

Așa înțeleg ministrul Vosganian și administratorii judiciari să administreze, acum, Oltchimul. Au aruncat cu acuzații grave în fosta conducere, însă ei nu sunt în stare nici să îngrijească panseluțele din Pavilionul central al Combinatului. " Nu poți să angajezi oameni, mai ales directori pe funcții de conducere atunci când dai oameni afară. Cred că numărul de directori este prea mare față de nivelul producției realizate și față de situația actuală a Oltchimului. Combinatul poate fi condus de un număr restrâns de directori, consider eu" "a precizat Ion Cîlea la întâlnirea cu ministrul Economiei.

" Preocuparea conducerii trebuie să fie pentru reducerea la maximum a cheltuielilor. Aud și eu că se folosesc ma șini de lux, că un domn director sau o doamnă vrea să vină numai cu Audi sau Mercedes la serviciu. Nu au nevoie de ma șini bengoaseAm elemente concrete în acest sens. Nu e doar o vorbă aruncată, domnule ministru" !

Singura reacție a lui Vosganian a fost: " E o vorbă aruncată" !, iar asta spune totul despre atitudinea ministerială. Dacă pe liderii de sindicat nu a dorit să-i asculte, considerând că sunt " vânduți" fostei conduceri, o autoritate, președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, care este și acționarul majoritar la CET Govora, îi spune că sunt probleme cu numărul mare de directori și cu pretențiile acestora, iar Vosganian catadicsește să-i pună cuvântul la îndoială. Este clar că el nu a venit la Vâlcea pentru a afla adevărul, ci pentru a certifica acțiunile administratorilor judiciari și pentru a se lăuda că, vezi Doamne, de când a preluat el, producția a crescut de la 10% la aproape 30%.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...