Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


A scăzut dramatic prostia în România

11 Oct 2018

Dacă ar fi să nu ies din canoanele editoriale, în loc de ce am scris la titlu aș pune un emoticon de android, mai exact pe ăla mirat, îmbujorat la față și cu ochii cât cepele. Sincer, am rămas uimit de atitudinea românilor față de idioțenia asta de referendum.

Există un istoric al referendumurilor în țara asta prostită și batjocorită de politicieni. Nu îl poți analiza pe acesta fără să ții cont de cel din 2003, atunci când sub pretextul unor modificări constituționale necesare intrării în NATO și UE, același PSD, pe atunci sub Ion Iliescu și Năstase, a modificat Constituția și cu privire la puterile Președintelui României. În fapt, lui Năstase i se pregătea un statut de Dumnezeu. Din păcate pentru contele de Cornu, s-a nimerit ca Traian Băsescu să beneficieze de toate aceste prerogative. Comparativ cu cel de acum, referendumul lui Iliescu a avut o participare de aproape 60 de procente, din care 90% au votat DA. Pe buletinul de vot, întrebarea a fost formulat exact ca acum : sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament ? Ce a urmat, v-am spus, o mârșăvie fără seamăn ! Însă se vede treaba că românii nu au uitat ... Și nu au uitat încă ceva, foarte important pentru acest popor, Referendumul pentru 300 de parlamentari din 2009 unde participarea a fost fusese deja afectată. Abia dacă a trecut prezența de jumătatea necesară validării.

Așadar, după ce ne-au tras-o de două ori urât și sfidător, mai voiau să ne verifice naivitatea și încrederea tradusă în prostie de clasa politică încă o dată. Nu a mai mers batjocura. Și-au luat-o peste bot.

De fapt, dacă într-adevăr referendumul era strict pentru susținerea familiei și nu avea alte escrocherii politice în umbră, faptul că PSD condus de derbedeul Dragnea și-a legat numele de el, l-a îngropat. O verificare electorală a unei teme, cu întrabare atât de generică pe buletinul de vot, acreditată de egida PSD nu putea avea niciun câștig de cauză. Nu cred în teoria conform căreia chiar PSD a vrut să îngroape referendumul, fie ea și bazată pe argumentul votului din Parlamentul European dat de grupul de europarlamentari ai acestei formațiuni politice pentru susținerea libertăților sexuale. Pur și simplu social-democrații autohtoni sunt bănuiți de electorat ca fiind impostori și nimic din ce ar face nu mai poate atrage încredere. Ordonanța 13 dată ca tâlharii, după miezul nopții, reprezintă poate cea mai bună dovadă.

Dar, ceea ce m-a mirat pe mine peste măsură, poate cel mai tare în ultimii ani, a fost faptul că societatea manipulată de nenumărate ori de la evenimentele din ’89 și până azi a dat dovadă de inteligență și de atitudine, fie ea și prin refuzul de a vota ceva servit de un bucătar murdar pe mâini. Sper, după acestă situație evident ca mesaj dat de alegători, într-o trezire la realitate a întregii clase politice care dacă ar avea un pic de minte, s-ar onorabiliza cât mai repede posibil. Altfel, în România va avea ascensiune mult mai rapidă decât până acum extremismul intelectual. Data viitaore voi scrie despre acest nou concept soroșist, experimentat în România cu destul success.

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella