Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


DELTA ACM, scoasă de la licitaţii din cauza unui document emis de Primăria RÂMNICU VÂLCEA

Peste 40 de milioane de euro sunt scoşi la bătaie de Primăria Craiova pentru repararea și întreținerea străzilor, aleilor, trotuarelor și parcărilor din oraș, în baza unui acord-cadru pe patru ani. Procedurile pentru licitaţie au fost deja demarate, câștigătorul urmând să fie decis până la sfârșitul anului.

Licitația oferă însă două mari surprize: dispariția din peisaj a firmei Delta ACM, cea care a obținut precedentele două acorduri-cadru și care se ocupa de repararea străzilor din Bănie de peste zece ani, și apariția în premieră la o procedură de achiziție publică a unei firme de stat, ca terț susținător al unui privat. Este vorba de SPLDP Dolj SA, societatea deținută de Consiliul Județean Dolj care are în administrare drumurile din județ și care participă la licitație alături de SC Erpia SA Craiova.

De ce a dispărut din peisaj Delta ACM

Din peisajul lucrărilor de pe străzile din Craiova a dispărut, după cum se vede, SC Delta ACM 93 SRL, firma care mai bine de zece ani s-a ocupat de asfaltarea drumurilor, aleilor și parcărilor din oraș. Societatea care cunoștea ca în palmă străzile din Bănie nu s-a mai înscris la licitația pentru un nou acord-cadru, pentru că oferta sa putea fi descalificată pe loc.

Totul i s-a tras de la acel „Document constatator“ emis, anul trecut, de Primăria Râmnicu Vâlcea, în care se preciza că Delta ACM nu și-ar fi îndeplinit în mod corespunzător obligațiile contractuale, ajungându-se la rezilierea contractului și calcularea unui prejudiciu de 2.345.299,70 de lei.

Este vorba despre proiectul de modernizare al ștrandului Ostroveni, proiect de care cei de la Delta ACM și-au bătut pur și simplu joc. De altfel, lucrările au fost sistate de reprezentanții ISC Vâlcea, după ce a remarcat mai multe nereguli şi neconformităţi în efectuarea lucrărilor de către firma Delta ACM 93. Acest fapt a dus la rezilierea contractului și implicit la emiterea de către Primăria Râmnicu Vâlcea a unui certificat constatator negativ.
Delta ACM a contestat certificatul în instanță, procesul fiind pe rol.

Din cauza acelui document, Delta ACM a fost exclusă, la începutul acestui an, de la două licitații demarate de Primăria Craiova și de la una derulată de Primăria Caracal, în toate aceste cazuri Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor dând dreptate autorităților locale. Delta ACM a mers în instanță, pentru a anula documentul emis de Primăria Râmnicu Vâlcea, dar precedentul creat a „îngropat“ firma, care a ratat astfel două megalicitații pe patru ani derulate de Primăria Craiova: cea pentru modernizarea străzilor din oraș (un contract de 20 de milioane de euro atribuit firmelor Erbașu și Erpia) și cea mai sus menționată, de reparare și întreținere a străzilor din Craiova (40 de milioane de euro).CITEŞTE ŞI EXCLUSIV: Proiectul de MODERNIZARE al Ştrandului Ostroveni, ÎN PERICOL! ISC Vâlcea a sistat lucrările din cauza unor nereguli GRAVE (FOTO) https://www.voceavalcii.ro/41232-exclusiv-proiectul-de-modernizare-al-strandului-ostroveni-in-pericol-isc-valcea-a-sistat-lucrarile-din-cauza-unor-nereguli-grave-foto.html


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella