Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 11 octombrie 2018

11 Oct 2018

• La ALDE Vâlcea, apele continuă să fie tulburi la nivelul conducerii județene • Într-un weekend pe care politicienii și Biserica l-au declarat „decisiv” pentru viitorul României, departe de referendum, mii de liceeni și-au căutat rostul și locul în afara țării, la un târg despre care cred că le poate prevesti viața profesională • Blocaj fără precedent în sistemul sanitar: Sistemul electronic CNAS nu funcționează pentru a treia zi consecutiv • România TV a prezentat, marți seara, câteva înregistrări audio cu Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD! Acesta spune că PSD e un ”partid de maimuțe”

• La ALDE Vâlcea, apele continuă să fie tulburi la nivelul conducerii județene, chiar dacă Tăriceanu și-a trimis omul, pe Ion Cupă, pentru a conduce interimar organizația. Informații tot mai presante arată că atât Lovin, cât și Bușu vor să ia supremația la Vâlcea în micul partid al lui Tăriceanu, însă tare din spate mai vine cineva, din zona afacerilor, care deocamdată dorește să stea pe linia de fund. Dacă acest personaj nu va face totuși pasul în față, în cărți mai este și Iuliana Moise, director la RAR Vâlcea. Însă și aceasta este cu semnul întrebării. Mai ales că doamna nu este hotărâtă încă dacă să preia frâiele unei organizații dezbinate de dispute interne interminabile.

• Într-un weekend pe care politicienii și Biserica l-au declarat „decisiv” pentru viitorul României, departe de referendum, mii de liceeni și-au căutat rostul și locul în afara țării, la un târg despre care cred că le poate prevesti viața profesională. Și speră că „dincolo” o să le fie respectate alegerile, pentru că aici s-au săturat să li se zică „ce să fie” sau că „nu se poate”. Este vorba despre Romanian International University Fair – RIUF, despre care putem spune că este oarta prin care noua generație iese din România spre țări care respectă educația, respectă meseria de profesor și îi respectă, în primul rând pe ei, pe elevi și pe studenți.
În timp ce prin toată țara, la secțiile de votare pentru referendum bătea vântul, cozile din fața Sălii Palatului erau așa de mari și de late, încât o singură ușă de intrare nu făcea față valului de puști veniți din toată țara. Erau veniți din orașe precum Suceava, Târgoviște, Buzău, Târgu Jiu, Constanța, practic din toată țara, împreună cu diriga sau cu un profesor mai implicat, sau veniți singuri, „în gașcă”. Erau firești și curioși si pregătiți să plece din țară, pentru că „în afară ești respectat și înveți mai multe, dar și mai bine”.
Referendumul de la RIUF ne spune care sunt cifrele relevante pentru viitorul acestei țări: zeci de mii de tineri pleacă la studii, pentru o viață și o carieră mai bune.

• Blocaj fără precedent în sistemul sanitar: Sistemul electronic CNAS nu funcționează pentru a treia zi consecutiv, iar reprezentanți CNAS ridică din umeri. Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, sistemul electronic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, nu funcționează pentru a treia zi consecutiv, acuză medicii de familie. "Componente ale Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate returnează extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a funcționat cu dificultate și săptămâna trecută, însă în aceste zile sunt perioade întregi în care este aparent blocant, rețetele funcționează doar în mod offline, iar serviciile nu se validează", spun reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

• România TV a prezentat, marți seara, câteva înregistrări audio cu Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD! Acesta spune că PSD e un ”partid de maimuțe” pentru că social-democrații au acceptat să aibă încredere în Liviu Dragnea la prima nominalizare de premier după alegerile parlamentare, când a fost propusă Sevil Shhaideh. În plus, Țuțuianu spune, conform înregistrărilor, că PSD nu va avea nicio șansă la prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis.
"Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruța Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună - 7%, Liviu Dragnea - 4%. Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură", spune Ţuţuianu în înregistrare, la o întâlnire cu lideri locali din judeţ.
În a doua înregistrare, Țuțuianu a vorbit despre legea off-shore: "Legea cu offshore-ul a stat prin sertare şi dup-aia spuneau pe la televizor unii că vinde Firea cu socialul Stănescu bogățiile țării, că-l dă la o parte pe Dragnea. Uite că a schimbat-o Dragnea și așa că nu o mai putem nici trece la Camera Deputaților. De-aia nu s-a pus problema. Ea nu mai poate trece astăzi că s-a rupt majoritatea care susţinea legea asta", mai spune Ţuţuianu în înregistrare.
"Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie", mai spune liderul de la Dâmboviţa.
Apoi, a vorbit despre liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, și despre ministrul Economiei, Dănuț Andrușca, pe care l-a făcut idiot: "De exemplu, a sărit la mine tot de la Piatra Neamț, președintele de organizație. (Neinteligibil) ...un fel de întrebare la masă acolo. Băi, lăsați-mă voi cu ale voastre nu știu ce” -Și i-am spus Domnul...”, cum îl cheamă pe ăsta, Arsene...Dumneata să vii să vorbești cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele. Deocamdată la Neamț sunt majoritate”. Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoare: A avut o vulcanizare", a spus Țuțuianu, conform înregistrărilor.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...