ITM Vâlcea: În septembrie, a avut loc un accident de muncă mortal şi şapte cu urmare incapacitate temporară de muncă

În luna septembrie 2018 Serviciul Control Relaţii de Muncă a efectuat un număr de 125 controale, fiind dispuse 367 de măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative în domeniul relaţiilor de muncă şi contractului colectiv de muncă. Au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale, din care 15 avertismente şi 12 amenzi în valoare de 174.800 lei .

În timpul controalelor au fost identificate 13 persoane primite la muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. Au fost depuse 2 contracte colective de munca.

Principalele neconformităţi constatate în controalele efectuate au fost: - neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă; - netransmiterea datelor referitoare la angajarea salariaţilor în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic; - neplata drepturilor salariale; - neexecutarea de către angajatori a clauzelor din Contractul Colectiv de Muncă şi Contractul Individual de Muncă; - neîntocmirea foilor colective de prezenţă; - neacordarea repausului săptămânal; - neplata orelor suplimentare; - neplata orelor de noapte; - nerealizarea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă în procesele verbale de control.

În luna septembrie 2018, Serviciul Control Sănătate şi Securitate în Muncă a efectuat un număr de 87 de controale, fiind dispuse 239 măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 239 sancţiuni contravenţionale din care, 1 amenzi in valoare de 4.000 lei si 238avertismente .

Tot în luna septembrie 2018 au fost înregistrate 7 accidente de munca cu urmare incapacitate temporară de muncă si 1 accident mortal.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...