FIASCO TOTAL! Prezența la vot la Vâlcea a fost sub 20% la REFERENDUM

Referendumul pentru familie nu a fost validat. Prezenţa la vot, la ora 21:00, a fost de 20,41%. Un singur judeţ din ţară a trecut pragul de 30%. Este vorba de judeţul Suceava, unde au votat 30,67% dintre cetăţeni. La Vâlcea, s-au prezentat la vot, doar 17,60% dintre cetățenii cu drept de vot.
În județul Vâlcea, o prezență peste așteptări la vot a existat într-o secţie amenajată în Hotelul Traian din Staţiunea Călimăneşti – Căciulata, de 78.83 %. Aici au votat 400 de alegători pe listele suplimentare.
Pe de altă parte, judeţul cu cea mai mică prezenţă la vot a fost Covasna: 8,50%
Până la ora 21,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 20,41% dintre alegători, ceea ce înseamnă invalidarea scrutinului, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).
Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 19,00 este de 3.731.704, dintre care în mediul urban au votat 1.829.816, iar în mediul rural - 1.901.888.


Referendumul a picat

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul putea fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezentau cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.
Rezultatele centralizate la nivel naţional de către Biroul Electoral Central, cuprinzând numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare răspuns de pe buletinul de vot şi numărul voturilor nule, se înaintează, cu pază militară, la Curtea Constituţională, în termen de 24 de ore de la încheierea centralizării.
CCR prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.
Referendumul a fost organizat sâmbătă şi duminică, între orele 7,00 şi 21,00.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...