Iată cum poţi beneficia de programul RABLA pentru ELECTROCASNICE

05 Oct 2018

Ministerul Mediului va lansa, de la finalul lunii octombrie, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, proiect prin care românii vor primi vouchere de până la 1.000 de lei pentru a-şi schimba electrocasnicele vechi. Pentru început, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat.

Conform proiectului, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat. Valoarea voucherelor, aşa cum a fost anunţată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea maşinii de spălat cu alta care are eficienţa energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++. De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++. În acelaşi timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ şi 400 lei pentru cele energetică A+++.

Românii mai trebuie să ştie că voucherele pot fi cumulate şi că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.

Pentru a beneficia de finanţare, trebuie să accesaţi aplicaţia electronică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (https://www.afm.ro) şi să urmaţi paşii de înscriere în program. Suma acordată se scade din valoarea totală a facturii.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...