Au apărut DOVLECI-GIGANŢI la Bălceşti! Tânărul fermier Cobrescu a dat lovitura

Au apărut DOVLECI-GIGANŢI la Bălceşti! Tânărul fermier Cobrescu a dat lovitura foto cancan.ro
Un tânăr de 29 de ani din oraşul Bălceşti din judeţul Vâlcea vrea să intre în Cartea recordurilor cu dovleci furajeri uriaşi, anunţă www.cancan.ro. Seminţele sunt din America şi anul acesta a cultivat mai mulți dovleci uriaşi, care au ajuns să cântăresc până la 69 de kilograme. Anul viitor vrea însă să se ocupe mai mult de această cultură pentru că vrea să crească dovleci care să ajungă la 200 de kilograme.
Proiect european de cultivare a dovlecilor
Proprietarul se ocupă de câţiva ani cu cultivarea dovlecilor plăcintari, însă îi este foarte greu să îi comercializeze pentru că nu există piaţă pentru ei. Acesta este hotărât acum să încerce cu dovlecii uriaşi, poate are mai mult noroc.
„Am făcut un proiect european şi am vrut să accesez nişte bani şi apucându-mă de dovleţi, ca sa zic aşa, să pun, am făcut două hectare într-o comună apropiată, am zis ia să fac, mă, să pun şi dovleac din acesta gigant în grădină. Cum l-am pus, aşa de la Dumnezeu a dat. Nu l-am tratat, nu l-am dat cu azot, nu l-am prășit, când m-am dus, l-am găsit atâta în grădină. Probabil că dacă mă ocupam, vă daţi seama că îl făceam de 200 de kilograme”, spune Răzvan Cobrescu, proprietarul plantaţiei de dovleci.
Soţia s-a ocupat de dovleci
Cea care s-a ocupat de dovlecii uriaşi a fost însă soţia acestuia. Din punct de vedere al creşterii dovlecilor, tânărul agricultor spune că nu a utilizat îngrăşăminte, bazându-se doar pe teren şi pe ploaie.
„Nu am irigat, nu avem această posibilitate, şi de asemenea nici nu am pus îngrăşământ. Cu siguranţă, dacă un fermier suplimentează cultura şi din acest punct de vedere, atunci fără îndoială că şi ei vor creşte şi mai mari”, mai spune producătorul.
Dovleacul de 69 de kilograme, de care cultivatorul este tare mândru, a crescut înb grădină, fără ca agricultorii să utilizeze îngrăşământ.
Originar din Statele Unite, soiul de dovleac cultivat de tânărul fermier se numește „Atlantic Giant”, acesta regăsindu-se frecvent la mulți pasionați de dovleci giganți. Recordul mondial pentru un dovleac a fost atins de americani cu un exemplar care cântărea 700 de kilograme.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...