Directorul ABA OLT, Ştefan Prală a mobilizat un număr record de voluntari în proiectul „Let’s Do It România”

16 Sep 2018
Ziua de Curăţenie Naţională, eveniment ajuns la a VI-a ediţie este cea mai mare mişcare socială din ţară dedicată ecologizării mediului înconjurător.
Campania de anul acesta a avut loc în data de 15 septembrie și s-a desfășurat sub sloganul World CleanUp Day.
Mişcarea ,,Let's Do It, World!”, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională
,, Let's Do It World!” încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie.
Și la această ediție, proiectul s-a bucurat de succes în județul nostru, angrenând multe instituții și administrații locale, acestora alăturându-se, ca întotdeauna, și angajații A.N. ,,Apele Române”.
Referitor la acţiunea de voluntariat din 15 septembrie 2018, din cadrul campaniei naționale ”Let´s Do It, Romania!, directorul Administrației Bazinale de Apă Olt, domnul Ștefan Prală a mobilizat un număr mare de voluntari ( peste 220) la nivelul bazinului hidrografic Olt, mai precis: S.G.A. Vâlcea, S.G.A. Olt, S.G.A. Sibiu, S.G.A. Brașov, S.G.A. Covasna și S.G.A. Harghita.
Menționăm faptul că, încă de la prima ediție, angajații A.B.A. Olt s-au implicat în această campanie de ecologizare.
La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, campania de curăţenie a fost gestionată de primărie, cu implicarea directă a domnului primar Mircia Gutău.
Pe parcursul acțiunii, voluntarilor li s-au pus la dispoziție: mănuşi, saci, apă plată, asistenţă medicală şi rutieră.
În municipiul Râmnicu Vâlcea, împărţiţi în mai multe echipe, dar acţionând în comun, aproximativ 60 de voluntari din cadrul A.B.A.Olt și S.G.A. Vâlcea au igienizat zona împădurită pe ambele părți ale Bulevardului Dem Rădulescu și în zona Ștrandului Ostroveni.

În aceeași zi, acțiuni similare de salubrizare au întreprins și formațiile de lucru din cadrul S.G.A. Vâlcea pe anumite tronsoane ale cursurilor de apă:
-formația Govora și formația Rm. Vâlcea, pârâul Hința - zona ștrandului;
- formația Horezu, pârâul Luncăvicioara- zonza Pod DN langă Stația Hidro;
- formația Drăgășani, pârâul Pesceana - zona Valea Caselor și Mamotești ;
- formația Brezoi, pârâul Lotru amonte confluența Olt.
Angajații formațiilor de lucru au acționat alături de voluntari ai primăriilor din zonele respective, redând naturii frumuseţea pe care, din păcate, deşeurile o răpesc în fiecare zi.

La această acțiune au fost folosite mașini și utilaje ale A.B.A. Olt și S.G.A. Vâlcea pentru ridicarea și transportul deșeurilor colectate la locurile stabilite de organizatori.
În urma acestei acțiuni au fost colectați, din zonele mai sus menționate, aproximativ 250 de saci cu diferite deșeuri.

,,În fiecare an, prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare națională, dorim să contribuim la protejarea naturii și refacerea ecosistemului, campanie ce completează acțiunile permanente ale Administrației Bazinale de Apă Olt, pe cursurile de apă și digurile din administrare, cuprinse anual în Planul Tehnic al fiecărui Sistem de Gospodărire a Apelor din bazinul hidrografic Olt”, a precizat dl. Ștefan Prală, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...