FOTO: ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA sărbătorită şi la VÂLCEA

14 Sep 2018
FOTO: ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA sărbătorită şi la VÂLCEA Sursa foto: ISU Valcea

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 170 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În același timp, s-au împlinit 10 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componență a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 10.00 - 13.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 11.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu au fost recompensate cu : citare prin Ordin de zi pe Unitate 17 cadre și cu mulțumiri 20 de cadre, iar următori militari au fost înaintați în gradul următor, înainte de termen astfel:
- în gradul de colonel lt.col. Pocovnicu Virgil
- în gradul de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant Fălcuţă Eugen-Alexandru;
- în gradul de plutonier adjutant şef plt.maj.Popescu Ionuţ-Daniel; plt. maj. Drăgoescu Florin, plt. maj. Bivolaru Elena-Claudia, plt. maj. Capezanu Vicenţiu-Cristian, plt. maj. Diaconu Daniel, plt. maj. Buică Dumitru-Doru.

De asemenea, au fost distribuite diplome cadrelor cu merite deosebite.

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

Campionatul de minifotbal între instituţiile publice
Locul I - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea
Locul II - Inspetoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea ,,G-ral de brigadă Ştefan Buterez”
Locul III - Serviciul Român de Informaţii Vâlcea
Mențiune - Instituția Prefectului Vâlcea
Fayr Play - Consiliul Județean V=lcea

Campionatul de fotbal-tenis între instituţiile publice
Locul I - Echipa Centrului de Pregătire pentru Geniu ,, PANAIT DONICI” formată din plt.maj. Rizea Ion şi fruntaş Traşcă Ion
Locul II - Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Jud. Vâlcea formată din plt. maj. Oprea Alexandru şi plt. maj. Cîrstian Gheorghe
Locul III - Echipa Inspetoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea ,,G-ral de brigadă Ştefan Buterez” formată din cpt. Tudor Cosmin şi plt.adj. Binucu Iulian

Campionatul de minifotbal intern
Locul I - Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani
Locul II - Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea
Locul III - Reşedinţa Unităţii

Campionatul de tenis intern
Locul I - mr. Decu Marian
Locul II - plt.maj. Vîlcioiu Marian
Locul III - Plt.adj. Stroe Nicolae

Campionatul de pescuit sportiv intern
Locul I - Echipa formată din plt.adj. Ilinca Gheorghe şi plt.maj. Mecu Victor
Locul II - Echipa formată din plt.adj. Vîlsan Cosmin şi plt.maj. Micuţi Petre-Cătălin
Locul III - Echipa formată din mr. Mirică Marius şi plt.maj. Ciobanu Constantin

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor.

Ziua a fost încheiată cu executarea exerciţiilor demonstrative: „Stingerea unui incendiu la înălțime”, Probe de concurs („Scara de fereastră și Pista cu obstacole)” ;i „Descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat”.
De asemenea, în data de 11.09.2017, ora 11.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia - comuna Ioneşti.

Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...