Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

FOTO: ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA sărbătorită şi la VÂLCEA

14 Sep 2018
FOTO: ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA sărbătorită şi la VÂLCEA Sursa foto: ISU Valcea

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 170 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În același timp, s-au împlinit 10 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componență a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 10.00 - 13.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 11.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu au fost recompensate cu : citare prin Ordin de zi pe Unitate 17 cadre și cu mulțumiri 20 de cadre, iar următori militari au fost înaintați în gradul următor, înainte de termen astfel:
- în gradul de colonel lt.col. Pocovnicu Virgil
- în gradul de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant Fălcuţă Eugen-Alexandru;
- în gradul de plutonier adjutant şef plt.maj.Popescu Ionuţ-Daniel; plt. maj. Drăgoescu Florin, plt. maj. Bivolaru Elena-Claudia, plt. maj. Capezanu Vicenţiu-Cristian, plt. maj. Diaconu Daniel, plt. maj. Buică Dumitru-Doru.

De asemenea, au fost distribuite diplome cadrelor cu merite deosebite.

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

Campionatul de minifotbal între instituţiile publice
Locul I - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea
Locul II - Inspetoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea ,,G-ral de brigadă Ştefan Buterez”
Locul III - Serviciul Român de Informaţii Vâlcea
Mențiune - Instituția Prefectului Vâlcea
Fayr Play - Consiliul Județean V=lcea

Campionatul de fotbal-tenis între instituţiile publice
Locul I - Echipa Centrului de Pregătire pentru Geniu ,, PANAIT DONICI” formată din plt.maj. Rizea Ion şi fruntaş Traşcă Ion
Locul II - Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Jud. Vâlcea formată din plt. maj. Oprea Alexandru şi plt. maj. Cîrstian Gheorghe
Locul III - Echipa Inspetoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea ,,G-ral de brigadă Ştefan Buterez” formată din cpt. Tudor Cosmin şi plt.adj. Binucu Iulian

Campionatul de minifotbal intern
Locul I - Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani
Locul II - Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea
Locul III - Reşedinţa Unităţii

Campionatul de tenis intern
Locul I - mr. Decu Marian
Locul II - plt.maj. Vîlcioiu Marian
Locul III - Plt.adj. Stroe Nicolae

Campionatul de pescuit sportiv intern
Locul I - Echipa formată din plt.adj. Ilinca Gheorghe şi plt.maj. Mecu Victor
Locul II - Echipa formată din plt.adj. Vîlsan Cosmin şi plt.maj. Micuţi Petre-Cătălin
Locul III - Echipa formată din mr. Mirică Marius şi plt.maj. Ciobanu Constantin

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor.

Ziua a fost încheiată cu executarea exerciţiilor demonstrative: „Stingerea unui incendiu la înălțime”, Probe de concurs („Scara de fereastră și Pista cu obstacole)” ;i „Descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat”.
De asemenea, în data de 11.09.2017, ora 11.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia - comuna Ioneşti.

Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)