Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

" Bâlciul" constructorilor de la Spitalul Județean Vâlcea

24 Iul 2013

 spital-reabilitareCONFLICT. Probleme mari în ceea ce privește proiectul de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, acolo unde constructorii și proiectanții se ceartă ca la ușa cortului. Acuzații peste acuzații, scandaluri zilnice, iar lucrările nu mai înaintau deloc. Acest fapt l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, să convoace un comandament de urgență la Spitalul Județean, în cadrul căruia au fost analizate atât documentația, cât și stadiul și ritmul de execuție a lucrărilor de reabilitare.

Cum a observat că, de fapt, problemele sunt complexe și mult mai grave, președintele Consiliului Județean Vâlcea a cerut ca până la data de 5 august atât proiectantul, cât și constructorul și dirigintele de șiantier să îi prezinte un raport complet asupra omisiunilor din documentație. Mai mult, Ion Cîlea le-a solicitat constructorilor să suplimenteze numărul de muncitori pentru urgentarea execuției. " Sunt îngrijorat de ritmul de execuție la lucrările de reabilitare la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Luni dimineața am organizat un comandament de urgență. Pentru lucruri foarte mărunte, proiectantul și constructorul aruncau vina unul pe altul. Am zis, stai mă să vedem care e treaba și ce măsuri trebuie luate. La șiedință au participat cei doi proiectanți și reprezentanții celor doi constructori, dirigintele proiectului și echipa de management. Am luat la tocat stadiul lucrărilor și problemele care sunt legate de anumite lucrări care nu sunt cuprinse în proiect, nu din vina proiectantului, ci din cauza faptului că au fost lucrări ascunse, lucruri care nu le identifici la început. Am identificat toate aceste lucrări și le-am inventariat. După 5 august nu mai iau în seamă nimic din ceea ce se spune că nu a fost prins în proiect. De asemenea, am constatat că nu este asigurat numărul de muncitori, de specialiști aferent graficului. Am luat legătura imediat cu patronii firmelor de construcții, Turcu și Davidescu, și i-am atenționat că trebuie adu și mai mulți oameni și astfel să se mărească ritmul de execuție. Mi-au promis că așa vor face. Dacă, în ce ne privește, am reacționat cu promptitudine pentru a asigura liniaritatea proiectului de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, care beneficiază de fonduri europene pe structura POR, Axa 3, Domeniul major de intervenție 3.1., acum este rândul executanților de lucrări să pună proiectul în operă, și repede, și bine. De altfel, am atras atenția că la recepțiile preliminare, ca și la recepția finală, vom fi foarte riguro și și nu vom accepta vreun compromis. Cele aproape 500 de milioane de lei vechi investite trebuie convertite într-un obiectiv modern întocmai cum avem datoria să facem din cel mai mare spital al județului Vâlcea" -  a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella