Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Cimitirul canin - o soluție pentru Râmnic?

21 Iul 2013

 caini-vagabonzi-2Ziaristul vâlcean, Traian Guminski, ne-a trimis la redacție o inițiativă pe care am considerat că trebuie să o supunem dezbaterii opiniei publice. Solicităm pe această cale cititorilor noștri să ne trimită păreri pe mail "ul redacției (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) sau să- și posteze părerile pe forumul electronic al  ziarului, www.voceavalcii.ro, în ideea clarificării sau îmbunătățirii inițiativei.

" O soluție dură ar putea duce la dispariția pisicilor și câinilor de pe străzi. Problemele delicate solicită de cele mai multe ori soluții ingenioase. Cum primăria nu poate eutanasia animalele datorită unei legislații ilogice și a existenței unor organizații care zbiară că protejează animalele ( în țară sunt zeci de specii pe cale de dispariție, dar aceste organizații nu fac nimic să sprijine aceste specii, ci se arată îngrijorate de cea a câinilor, specie cu miliarde de exemplare pe planetă, specie înmulțită nejustificat și devenită un pericol pentru sănătatea altor specii) trebuie mutată cumva acțiunea de eliminare către cetățeni. Primăria poate amenaja un cimitir pentru animale. Un cimitir normal într-un oraș în care zilnic mor pisici și câni și sunt îngropate pe unde se nimerește sau aruncate la tomberoanele de gunoi și apoi transportate cu celelalte deșeuri. Eventual cimitirul, aflat la marginea orașului, poate fi dotat cu un crematoriu pentru incinerarea cadavrelor. Ulterior consiliul local poate da un vot pentru acordarea unei sume pentru fiecare cadavru de animal dus de un cetățean la cimitirul de animale cu motivația că astfel se încurajează populația să aducă cadavrele la cimitir. Un 20 de lei de pisică moartă și un 40 de lei de câine cred că ar încuraja o parte din cetățenii fără venituri sau cu venituri modeste să ajute orașul să scape de ,,cadavrele,, animalelor de pe străzi. Treptat numărul animalelor aduse la cimitir va crește deoarece unii vor prinde gustul banului. Primăria va avea costuri, dar ele pot elimina cheltuielile pentru tratamentul oamenilor mușcați de câini și pot duce în timp la eliminarea haitelor de pe străzile orașului. Desigur că soluția poate părea imorală, dar, în realitate, nu salariații primăriei vor omorî animalele ci ele vor dispărea din dorința cetățenilor care probabil vor declara că le-au găsit moarte. Dar la fel de logic poate părea unui om sănătos la cap să aibă dreptul să omoare un câine vagabond și să câștige un ban pe cât de normal li se pare altora să masacreze sute de mistreți sau alte animale pentru propria distracție într-o operațiune denumită vânătoare sportivă. Poluatorii au distrus milioane de pești de pe râurile din țară, vânătorii au vânat unele specii până la exterminare și noi nu suntem în stare să scăpăm un oraș de niște maidanezi? Păi unde există bariere cu legi numai proștii se opresc în ele. Cățeii și dulăii se descurcă . Nu-i așa?"

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella