Edilul liberal din Sălătrucel acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu

21 Iul 2013

 PrimarSalatrucel-copyPROBLEME PENALE. Neatenția sau neștiința îl poate costa scump pe primarul localității Sălătrucel, Dumitru Drăghici. Acesta a fost descoperit recent de inspectorii ANI că se află într-un grav conflict de interese, dar și că a comis abuz în serviciu. Conform oamenilor legii, edilul PNL îndeplinea atât funcția de primar, cât și cea de președinte al Asociației locale a crescătorilor de bovine, ovine, porcine și albine atunci când a semnat un contract de arendare între cele două instituții. Trebuie menționat că, despre Dumitru Drăghici nu s-a scris foarte mult în presa locală, pentru simplul fapt că acesta a fost un edil discret, care nu a fost implicat în niciun conflict nici politic și nici administrativ.  

Inspectorii ANI i-au luat din nou în vizor pe ale și locali din județul Vâlcea. Un alt primar care a picat în " plasa" lor este cel din localitatea Sălătrucel, Dumitru Drăghici (PNL), acuzat de conflict de interese în materie administrativă și penală, dar și abuz în serviciu. Conform unui comunicat de presă remis joi, 18 iulie a.c., de ANI, primarul liberal a semnat un contract de arendare, încheiat între Primăria Sălătrucel și Asociația locală a crescătorilor de bovine, ovine, porcine și albine din comună. Problema este că edilul era în acel moment și președintele asociație, el beneficiind de acel contract în baza căruia Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vâlcea a acordat asociației, în perioada 2010 "2012, subvenții în valoare totală de 1.314.467,93 Lei.

" Astfel, Drăghici Dumitru a încălcat atât dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Primarii [ ] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I", cât și dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a mai constatat și indicii privind posibila săvâr șire a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice (art. 132 din Legea nr. 78/2000 și art. 248 din Codul Penal al României). Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvâr șire de către Drăghici Dumitru a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de Codul Penal al României, precum și a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzută și pedepsită de art.132 din Legea nr. 78/2000 și art. 248 din Codul Penal al României" "se arată într-un comunicat ANI.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...