Lipsă acută de sânge la Vâlcea! Nu mai sta pe gânduri, donează şi tu pentru a salva o viaţă!

Până când nu se află în situaţia în care să fie ei cei care au nevoie de sânge, vâlcenii nu par să înţeleagă cu adevărat prin ce clipe de groază trece un pacient care aşteaptă cu sufletul la gură ca punga de sânge să ajungă în sala de operaţie, iar medicul să îi poată salva viaţa. În prezent, judeţul Vâlcea se confruntă, cu o acută criză de sânge, iar pacienţii care se luptă pentru a se vindeca depind în cea mai mare măsură de o roată a norocului care pentru unii se învârte în sensul pozitiv sau dimpotrivă pentru alţii nu se învârte deloc.

Un lucru mai puţin înţeles se pare şi de către rudele pacienţilor, unele dintre ele rămânând imune în faţa imaginii bolnavului care aşteaptă zile sau ore la rând pentru a primi o picătură de viaţă.

Centrul Transfuzii Sangvine Vâlcea cheamă oamenii, prin reţelele de socializare, să doneze sânge, deoarece se confruntă cu o lipsă acută de sânge:

„Dragi vâlceni,
Ne vine greu să credem că în timp ce numărul bolnavilor care au nevoie urgentă de transfuzii de sânge este din ce în ce mai mare, numărul de donatori voluntari de sânge este din ce în ce mai mic!

Nici chiar oamenii care au în famile rude care au nevoie de transfuzii nu mai donează! Ce s-a întâmplat cu spiritul de solidaritate al vâlcenilor,, sau toţi vâlcenii sunt bolnavi sau plecaţi şi nu mai are cine să doneze!?

Speram că nu este aşa, pentru ca în cazul acesta pacienţii internaţi cu nevoie de transfuzie nu vor mai avea nici o speranţă!

Vă rugăm să vă aminititi de cei aflaţi în suferinţa şi cei care sunteţi sănătoşi, să veniţi la Centrul de Transfuzie Vâlcea, să donaţi sânge şi să salvaţi viaţa semenilor noştri!

Vă aşteptam de luni până vineri între 7.00 - 11.30!”

De asemenea, Centrul Transfuzii Sangvine Vâlcea ne reaminteşte şi drepturile donatorilor de sânge:

- 7 tichete de masă după fiecare donare;

- o zi liberă de la serviciu/ şcoală în ziua donării

- rezulatul analizelor efectuate la fiecare donare eliberat gratuit la cerere;

- transport gratuit la centru, cu mijloacele de transport în comun pentru cei care nu locuiesc în Rm. Vâlcea;

- abonament cu 50% reducere la mijloacele de transport în comun pentru locuitorii din Rm. Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...