Ambasadori, consuli generali şi membri ai Corpul Diplomatic Român, prezenţi la Râmnicu Vâlcea

30 Aug 2018

Miercuri, 29 august a.c., la prânz au poposit la Râmnicu Vâlcea două autocare pline cu ambasadori români şi alţi membri ai Corpului Diplomatic. Aceştia au participat, după un program aprobat de Ministerul Afacerilor Externe, la evenimentele prilejuite de „Ziua Diplomaţiei Româneşti”. De remarcat că au participat doi ambasadori originari din Vâlcea, Excelenţa Sa Lilian Zamfiroiu (Luxemburg) şi Excelenţa Sa Mircea Perpelea (Tirana).
Ambasadorii au fost salutaţi, la sosire, în faţa Sălii Studio a Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, de primarul Mircia Gutău, dar şi de liderii ALDE Vâlcea, Adrian Buşu şi Remus Grigorescu. Evenimentul a fost conceput pentru promovarea județului Valcea și oferirea informaţiilor necesare pentru crearea de parteneriate cu judeţul Vâlcea, atât din punct de vedere economic, cât şi turistic.

Printre evenimentele care au marcat această zi, diplomaţii au participat la o expoziţie la care au fost prezentate toate localităţiile turistice sau cu potenţial turistic din judeţul Vâlcea, fiecare prezentând acele participarităţi specifice zonei. Nu au lipsit centrele de ceramică, soiurile de vinuri, produse culinare tradiţionale.

Din 2005, Ziua Diplomației Române s-a sărbătorit la 1 septembrie. În preajma acestei zile are loc și Reuniunea Anuală a Diplomației Române, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe și dedicat Corpului diplomatic și consular român. Organizarea acestei zile a fost instituită prin Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului Diplomatic şi Consular al României, art.61.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...