Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 2 august 2018

02 Aug 2018

• Veste bună pentru primari. Vine rectificarea… pe 15 august! • Cine nu vrea ca Autostrada Pitești Sibiu să devină realitate? Iată o întrebare de 1000 de puncte la care suntem siguri că politicienii noștri vor spune pas • Papa Francisc a denunţat în cadrul Audienţei generale de miercuri obsesia lumii actuale, "o tendinţă omenească", de a idolatriza carierele profesionale, frumuseţea superficială sau banii, care fac din oameni nişte "sclavi" • Poliția Română reacționează, după ce, în ultimele zile pagina oficială de Facebook a fost asaltată de oamenii nemulțumiți pentru modul în care oamenii legii au acționat în scandalul plăcuțelor cu ”M..E PSD”

• Veste bună pentru primari. Vine rectificarea… pe 15 august! Discuţii cu privire la rectificarea bugetară au avut loc, la sfârșitul lunii iulie, la Palatul Victoria,. Deși o ordonanță de urgență în acest sens ar putea fi adoptată în jurul datei de 15 august, Ministerul Finanțelor Publice nu a pus în dezbatere, până la această oră, proiectul de act normativ.
La discuţiile de la Palatul Victoria au participat premierul Viorica Dăncilă și mai mulţi miniştri ai cabinetului. Discuţiile au loc în contextul în care rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată de Guvern la mijlocul lunii august. La începutul lunii iulie, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, declara că, în scurt timp, va avea loc prima rectificare bugetară din acest an. "Ceea ce vă asigur este că va fi o rectificare pozitivă, la sfârşitul lunii acesteia, să vedem, nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem în discuţii, Ministerul Dezvoltării cu Ministerul Finanţelor, cu toate celelalte ministere implicate, sper să găsim o formulă ca toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii", le-a spus Paul Stănescu primarilor şi viceprimarilor prezenţi la întrunirea ACoR de la Slatina.

• Cine nu vrea ca Austrada Pitești Sibiu să devină realitate? Iată o întrebare de 1000 de puncte la care suntem siguri că politicienii noștri vor spune pas. Pe la colțuri, prin instituții se vorbește că graba strică treaba și că nu ar trebui să se grăbească cu avizele. Poate până la urmă nici nu o să se mai realizeze această autostradă. Mai mult, am falat că un șef de deconcentrată din Vâlcea chiar a fost certat că a eliberat prea repede avizul.
Am fi extraordinar de impresionați dacă ar protesta cineva în țara asta pentru că se pun bețe în roate realizării unei astfel de autostrăzi, care nu ar face decât să aducă bunăstare oamenilor din zonă. Am da pe spate de încântare dacă măcar un singur politician s-ar lega cu lanțuri pentru că se tergiversează începerea lucrărilor. Dar nu credem că vom vedea așa ceva. Este o mare bătaie de joc ceea ce se întâmplă acum cu avizele pentru această autostradă. Avem și noi o întrebare: de ce Garda de Mediu Vâlcea nu a emis încă avizul pentru autostrada Pitești – Sibiu?

• Papa Francisc a denunţat în cadrul Audienţei generale de miercuri obsesia lumii actuale, "o tendinţă omenească", de a idolatriza carierele profesionale, frumuseţea superficială sau banii, care fac din oameni nişte "sclavi". Înaltul Pontif a subliniat că fiinţa umană nu poate trăi fără să se raporteze la ceva, astfel încât lumea îi oferă, ceea el a denumit, "un supermarket al idolilor", care pot fi obiecte, imagini, idei sau roluri jucate în societate. Idolul, a explicat papa, "este o viziune ce tinde să se transforme în obsesie" şi a dat ca exemplu publicitatea, care nu prezintă obiectul ca atare, ci ca "mijloc de a realiza şi de a răspunde nevoilor existenţiale" ale oamenilor.
"Idolii devin obiect de cult şi de ritualuri iar pentru ei se sacrifică totul. În antichitate se ofereau sacrificii umane idolilor, acelaşi lucru se întâmplă şi acum. Pentru carieră se sacrifică copiii, care sunt neglijaţi, sau care pur şi simplu nu sunt aduşi pe lume", a deplâns papa.
El a denunţat de asemenea faptul că faima şi frumuseţea necesită "sacrificii umane" şi a pus sub semnul întrebării numărul orelor în faţa oglinzii pe care le petrec femeile pentru a se machia. "Şi aceasta este o idolatrizare. Machiajul normal nu este ceva rău, dar nu pentru a deveni o zeiţă", a spus Sfântul părinte.
Papa Francisc a denunţat şi alţi idoli moderni, precum drogurile, pentru care mulţi tineri îşi distrug sănătatea sau chiar viaţa.
"Idolii cer sânge. Banii fură viaţa şi plăcerea şi condamnă la izolare. Structurile economice sacrifică vieţi pentru scopuri mai mari. Se trăieşte în ipocrizie (...) sunt distruse vieţi, sunt distruse familii, iar copiii sunt abandonaţi în braţele unor modele distructive, doar pentru ca ele să-şi sporească beneficiile", a avertizat papa. Idolii ne înrobesc. Promit fericirea, dar nu o oferă. Ne fac să trăim în iluzie şi să fim înghiţiţi de un vortex autodistructiv, în aşteptarea unui deznodământ care nu vine niciodată", a subliniat Sfântul părinte, sfătuindu-i pe credincioşi să se roage la Dumnezeu care "ne învaţă să trăim în realitatea de zi cu zi".

• Poliția Română reacționează, după ce, în ultimele zile pagina oficială de Facebook a fost asaltată de oamenii nemulțumiți pentru modul în care oamenii legii au acționat în scandalul plăcuțelor cu ”M..E PSD”. Poliția arată că nu a raportat niciun utilizator care a scris pe Facebook. ”Pe această pagină au fost primite, în ultimele zile, foarte multe recenzii și comentarii negative. Vă asigurăm că nu am raportat pe nimeni pentru recenzia făcută.
Conform regulilor platformei Facebook, oricine poate raporta un profil de utilizator. Recenziile făcute pe această pagină sunt publice și orice utilizator de Facebook le poate raporta! Deși unele dintre mesajele care însoțeau recenziile și comentariile cetățenilor conțineau referiri politice sau exprimări licențioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor și nu le-am cenzurat, șters sau ascuns.
Pentru noi, siguranța oamenilor rămâne prioritară, indiferent de recenzii, steluțe sau comentarii, arată Poliția Română.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...