FOTO: Marşul CENTENARULUI ajunge la Râmnicu Vâlcea

Flacăra Unirii va fi adusă astăzi, 21 iulie 2018, la Râmnicu Vâlcea. După ce au parcurs pe jos peste 400 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenar vor ajunge în fața Primăriei Râmnicu Vâlcea la ora 18:30.
Tot astăzi, autocarele tricolore cu expoziția „Marea Unire de la 1918” vor putea fi vizitate începând cu ora 11:00, în Parcul „Mircea cel Bătrân” din oraș.
Unioniști din București, Chișinău, Grătiești, Pitești, Botoșani și alte localități din România și Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a patra etapă a Marșului Centenar, pe traseul Sibiu-Mănăstirea Cozia-Râmnicu Vâlcea. Duminică, aceștia vor încheia etapa la Curtea de Argeș.

Participanții la Marea Adunare de la Alba Iulia au dat startul Marșului Centenar în data de 2 iulie 2018. După ce reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile din România și Republica Moldova au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, sute de manifestanți au pornit în marș, pe jos, spre Chișinău.

Flacăra Unirii va fi purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile. Alba Iulia-Teiuș-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic este traseul primei etape din Marșul Centenar, în intervalul 1-5 iulie. Participanții la marș vor fi întâmpinați de primari și localnici.

„Veniți cu noi în marș, veniți când trecem Prutul și mai ales, pe 1 septembrie la Chișinău. Noi suntem oameni ai faptelor. Ne-am propus să strângem un milion de semnături pentru a face Unirea și le vom strânge. E nevoie de fiecare dintre voi pentru asta. La sfârșitul anului avem alegeri parlamentare peste Prut. Trebuie să facem dreptate în Republica Moldova. Dar să nu se înșele nimeni, singura formă de a face dreptate este Unirea cu România. Nu trebuie să așteptăm aceste alegeri și să continuăm să ne închinăm la granița de la Prut. E timpul să o dăm jos și începem cu acest marș, kilometru cu kilometru”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Manifestația care se derulează pe parcursul a două luni se va încheia pe 1 septembrie, la Chișinău, printr-o manifestație stradală de mare anvergură.

Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...