Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


SHARED NEWS. Recorder a dat viralul zilei pe Facebook: Un documentar despre femeile din Vaslui, Vâlcea și Dolj care nu ajung la medic pe parcursul sarcinii

SHARED NEWS. Recorder a dat viralul zilei pe Facebook: Un documentar despre femeile din Vaslui, Vâlcea și Dolj care nu ajung la medic pe parcursul sarcinii foto recorder
Recorder a dat cea mai virală postare din social media, miercuri, 18 iulie 2018. Publicația a realizat un documentar video despre femeile din mediul rural care nu au acces la consult medical pe parcursul unei sarcini.
Materialul a adunat aproximativ 10.000 de distribuiri și aprecieri pe Facebook, conform paginademedia.ro.
Jurnalinaliștii au vizitat mai multe comunități din diverse județe ale României, printre care Vaslui, Vâlcea și Dolj, unde au documentat o parte din acțiunile ONG-ului World Vision România.
Organizația efectuează sesiuni de informare cu privire la viața sexuală, sarcină și sănătate pentru mamele sau viitoarele mame din respectivele comunități.
"În sate risipite și izolate, unde se poate ajunge doar pe jos, am găsit mame care născuseră câte șase copii fără nicio supraveghere, acasă, în timp ce restul membrilor familiei dormeau. Am vorbit și cu cele care nu știu ce este un control ginecologic, deși au deja copii majori.
Ce înseamnă să fii femeie tânără și să locuiești într-un sat din România, la zeci de kilometri de cel mai apropiat spital, să crești într-un mediu în care vizita la medic e văzută ca un lux, să nu-ți cunoști corpul și să rămâi însărcinată.
Să ajungi pentru prima data în fața unui ginecolog, cu teamă și rușine, și să pleci de acolo umilită după un consult și mai multe cuvinte arogante."
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella