69,13% procent de promovare la Bacalaureat, în Vâlcea, după contestaţii

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2018 în judeţul Vâlcea, după rezolvarea contestaţiilor, este de 69,13%. Aceasta a crescut cu două procente, faţă de anul trecut când rata de promovare a fost de 67,51%.

Lucrurile nu s-au schimbat în ceea ce privește mediile de 10: am rămas tot cu cele două (una obținută de Antonio Sebastian Dumitrașcu, de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea și cealaltă de Ionela Cristina Enache, de la Colegiul Național Gib Mihăescu din Drăgășani).

Lucrurile au rămas la fel și-n cazul liceelor cu rezultate foarte slabe. La liceele Pleșoianu, Ferdinand I și Henri Coandă au obținut medii de trecere, per total, doar 12 elevi. De asemenea, doar 14 elevi au trecut Bac-ul de la Liceul Chimic. Nicio schimbare la Liceul „Iustinian Marina” din Băile Olănești: zero promovabilitate.

Urmează o perioadă de vizualizare a lucrărilor şi înscrierea candidaţilor pentru a doua sesiune a bacalaureatului, în luna august.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...