69,13% procent de promovare la Bacalaureat, în Vâlcea, după contestaţii

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2018 în judeţul Vâlcea, după rezolvarea contestaţiilor, este de 69,13%. Aceasta a crescut cu două procente, faţă de anul trecut când rata de promovare a fost de 67,51%.

Lucrurile nu s-au schimbat în ceea ce privește mediile de 10: am rămas tot cu cele două (una obținută de Antonio Sebastian Dumitrașcu, de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea și cealaltă de Ionela Cristina Enache, de la Colegiul Național Gib Mihăescu din Drăgășani).

Lucrurile au rămas la fel și-n cazul liceelor cu rezultate foarte slabe. La liceele Pleșoianu, Ferdinand I și Henri Coandă au obținut medii de trecere, per total, doar 12 elevi. De asemenea, doar 14 elevi au trecut Bac-ul de la Liceul Chimic. Nicio schimbare la Liceul „Iustinian Marina” din Băile Olănești: zero promovabilitate.

Urmează o perioadă de vizualizare a lucrărilor şi înscrierea candidaţilor pentru a doua sesiune a bacalaureatului, în luna august.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...