Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră

Deputat Ovidiu Popa: „Se vor putea încasa dividende trimestrial, nu doar anual”

11 Iul 2018

În curând, profitul realizat de firme va putea fi repartizat acționarilor sau asociaților și trimestrial, nu doar anual, cum se întâmplă în prezent.

Modificarea este prevăzută într-un proiect de act normativ adoptat recent în Camera Deputaților și care va ajunge la președintele statului pentru promulgare. Încasarea unor sume de bani sub forma dividendelor este mult mai avantajoasă din punct de vedere fiscal față de încheierea unui contract individual de muncă pentru asociați și acționari, iar această modificare poate determina orientarea proprietarilor de afaceri către prima variantă prezentată.

Recent, modalitatea de plată a dividendelor a fost modificată, după ce un proiect de act normativ a fost adoptat în Camera Deputaților. Pentru a se aplica, mai este nevoie doar de promulgare din partea șefului statului și publicarea în Monitorul Oficial.

„Până în prezent exista această problemă cu privire la justificare profitului pe care un antreprenor urma să-l scoată din firmă. Acesta a fost de fapt un factor pentru care un antreprenor aflat la început de afacere oscila într PFA sau SRL. În primul caz, scoaterea profitului era mult mai uşoară, chiar dacă, să spunem nivelul de taxe era ceva mai mare decât pentru un SRL. Prin această reglementare, acționarii sau asociații unei firme vor putea încasa dividendele care li se cuvin din repartizarea profitului net și trimestrial, nu doar anual. Pentru a putea face acest lucru, firmele vor fi nevoite să întocmească situații financiare intermediare”, a spus deputatul PSD de Vâlcea, Ovidiu Popa.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella