25 gospodării din Băbeni, evacuate din cauza râului Bistriţa

25 gospodării din Băbeni, evacuate din cauza râului Bistriţa Sursa foto/video: ISU Valcea

UPDATE: A început evacuarea persoanelor din Băbeni, aflate în zona de risc. De asemenea, pompierii şi jandarmii intervin, folosind nisip, pentru a limita înaintea apei.

 

În localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, 25 de gospodării de pe strada Râioasa vor fi evacuate. Decizia a fost luată de primarul Ştefan Bogdan. Încă nu s-a început operaţia de evacuate, doar au fost anunţate familiile din aceste gospodării, ca să fie pregătite.

În cele 25 de gospodării se află 77 de persoane. Atât localnicii, cât și animalele acestora vor fi duse in afara zonei de risc, cel mai probabil la Casa de Cultură.

Măsura este luată din cauza ieşirii din matcă a râului Bistrița. Pârâul Stăncălău, care se varsă în râul Bistriţa, nu mai poate să curgă şi din contră vine apa în sens invers.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...