Bombă de aruncător calibru 82 mm perfect funcţională, găsită în Râmnicu Vâlcea

Pirotehniștii din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit luni, 25 iunie a.c., la ora 18.00, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Intrarea Pajiștei, pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată.

În urma unor lucrări de excavație pentru realizarea fundației unei locuințe s-a descoperit în cupa excavatorului o bombă de aruncător calibru 82 mm. Bomba are încărcătură și este în perfecta stare de funcționare, iar în momentul descoperirii putea fi detonată accidental cu cupa utilajului cu care se excava.

În zona în care a fost descoperit proiectilul s-a dispus sistarea lucrărilor până la asanarea teritoriului de muniție, urmând a fi reluate după decizia echipei pirotehnice. Proiectilul a fost ridicat de pirotehniști, transportat și ulterior depozitat în condiții de siguranță, în depozit special amenajat.

În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:

- Nu trebuie folosite ca obiecte de joacă!
- Nu trebuie mișcate!
- Nu trebuie atinse!
- Nu trebuie lovite!
- Nu trebuie detonate focosul sau alte elemente componente!
- În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu trebuie executate săpături, și nu trebuie aprins focul iar circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere trebuie restictționată;

În cazul în care sunt descoperite elemente de muniţie, trebuie anunțată de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a înlăturarea unei detonări accidentale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...