Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Acuzat de TRAFIC DE INFLUENŢĂ. A intervenit pentru pensionare, pretinzând 1000 de euro

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus în data de 21 iunie a.c. trimiterea în judecată a inculpatului POPESCU GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În intervalul decembrie 2014 – aprilie 2015, inculpatul Popescu Gheorghe a pretins suma de 1000 euro şi a primit efectiv de la denunţătorul C.A. suma totală de 3400 lei în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să se pensioneze pe caz de boală, respectiv în schimbul promisiunii de a își trafica influența, pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, și pentru a interveni pe lângă medici care aveau ca atribuții și care puteau emite documente medicale (bilete de internare, tratament, ș.a.) necesare emiterii unei decizii de invaliditate (pensionare pe caz de boală) și pe lângă medici experți ai capacității de muncă din cadrul Comisiei de expertiză a capacității de muncă din mun. Drăgășani, inclusiv prin susținerea influenței pe care ar fi avut-o asupra unui medic expert, pentru a asigura obținerea de către denunţător a unei decizii de pensionare pe caz de boală.

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella