Acuzat de TRAFIC DE INFLUENŢĂ. A intervenit pentru pensionare, pretinzând 1000 de euro

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus în data de 21 iunie a.c. trimiterea în judecată a inculpatului POPESCU GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În intervalul decembrie 2014 – aprilie 2015, inculpatul Popescu Gheorghe a pretins suma de 1000 euro şi a primit efectiv de la denunţătorul C.A. suma totală de 3400 lei în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să se pensioneze pe caz de boală, respectiv în schimbul promisiunii de a își trafica influența, pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, și pentru a interveni pe lângă medici care aveau ca atribuții și care puteau emite documente medicale (bilete de internare, tratament, ș.a.) necesare emiterii unei decizii de invaliditate (pensionare pe caz de boală) și pe lângă medici experți ai capacității de muncă din cadrul Comisiei de expertiză a capacității de muncă din mun. Drăgășani, inclusiv prin susținerea influenței pe care ar fi avut-o asupra unui medic expert, pentru a asigura obținerea de către denunţător a unei decizii de pensionare pe caz de boală.

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...