Tradiții râmnicene - Proiect major

21 Iun 2018

Unul din proiectele majore, la nivel interjudețean, dedicat Anului Centenar 1918-2018, a obținut finanțare din partea Primăriei Râmnicului Vâlcea, în mod special a primarului Mircia Gutău și a consilierului local Maria Bobeanu. Este un succes major al elevilor de la Școala Gimnazială ” Anton Pann”, conduși de prof. Murăruș Letiția, în proiectul ”Tradiții râmnicene”. Pentru a realiza amploarea acestui proiect, vă furnizăm câteva detalii.

Este vorba de o cooperare culturală realizată de elevii Școlii Gimnaziale”Anton Pann” Râmnicu Vâlcea împreună cu elevii Școlii Gimnaziale ”Grădina” din județul Constanța. Echipa este formată dintr-un grup de 18 elevi de la Școala Gimnaziale “Anton Pann”, 5 voluntari de la Fețeni. Actorii celor două instituții partenere vor construi și pregăti împreună spectacole pentru reprezentare în Regiunile istorice ale Județului Vâlcea și Comunei Grădina.

Proiectul a demarat în 31 mai când grupul ţintă s-a îndreptat spre Constanţa, a continuat cu un spectacol susţinut de elevii Școlii Gimnaziale “Anton Pann”, Rm. Vâlcea, în ziua de 1 Iunie 2018, Ziua Internațională a Copilului, pe scena căminului cultural din comuna Grădina şi s-a finalizat cu vizitarea unor obiective turistice remarcabile din oraşul de la malul mării, respectiv Delfinariu, Complexul Muzeal de Științe, Cazinoul şi Acvariu din Constanța, unde li s-au pregătit numeroase surprize din partea organizatorilor municipali. Din acest amplu proiect, urmează ca de Ziua Imnului să-i așteptăm cu drag pe elevii din Comuna Grădina îndrumați de doamna primar, Victoria Gabriela Iacovici, să ne încânte cu tradițiile lor dobrogene din frumoasa comună Grădina. Proiectul a fost inițiat și este coordonat de Primarul Mircia Gutău, Consilier local Maria Bobeanu, Inspector General, Andra Bica, Director, prof. Adrian Burlan, Școala Gimnaziale ”Anton Pann”, prof. Murăruș Letiția, Prof. Antonie Natalia și prof. Miroiu Mihaela.
Prin acest proiect, Primăria Râmnicu Vâlcea și Școala Gimnazială ”Anton Pann” din județul Vâlcea, se înscriu cu mândrie în arcul evenimentelor culturale majore ale României pentru Anul Centenar.

A consemnat, Prof. Mihaela MIROIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...