La Bălceşti, va începe modernizarea drumurilor agricole

La Bălceşti, s-au încheiat licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare a străzilor Dosul Boghii (1 km), Intrare - Biserica Bînţa (230 m), Teiului (554 m) şi Irimeştii de Sus (1 km). Astfel că, în ultimele săptămâni, primarul Constantin Aleea s-a ocupat de avize şi le-a obţinut, cu excepţia celui de la CNAIR.

„După ce-l vom obţine şi pe acestea, se va emite autorizaţia de construire şi începem execuţia. În total, modernizăm aproape 3 kilometri de străzi. În paralel, vrem să asfaltăm şi 5,4 kilometri de drumuri de exploataţie agricolă, cu finanţare prin AFIR - 27 de miliarde. Pentru acest proiect, mai avem de luat avize de la Administraţia Bazinală de Apă Olt şi de la Drumurile Naţionale. De la Mediu, avem şi studiul geotehnic, la fel, este făcut. Este elaborat şi certificatul de urbanism...", a anunţat primarul Constantin Aleca.

Primarul oraşului Bălceşti a mai spus că pentru proiectul prin AFIR, a semnat contractul de finanţare în august 2016, însă licitaţia, la care au participat 14 firme, s-a lungit exagerat de mult din cauza contestaţiilor şi a proceselor dintre ofertanţi. „Prima secţiune de drum agricol pe care o vom moderniza porneşte din DN 65 C, la Culă - cum spunem noi, trece prin pădure şi ajunge la Sticlăreşti. Apoi, avem o bucată de drum de la Bînţa, de la nea' Stelu, până la Popeşti. Pe acest traseu, avem şi o biserică de la 1700, monument istoric. Drumul ajunge apoi în DJ 651 B. O altă porţiune este din DN 65 C şi se uneşte cu Strada Pajura", a completat liberalul.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...