La Bălceşti, va începe modernizarea drumurilor agricole

La Bălceşti, s-au încheiat licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare a străzilor Dosul Boghii (1 km), Intrare - Biserica Bînţa (230 m), Teiului (554 m) şi Irimeştii de Sus (1 km). Astfel că, în ultimele săptămâni, primarul Constantin Aleea s-a ocupat de avize şi le-a obţinut, cu excepţia celui de la CNAIR.

„După ce-l vom obţine şi pe acestea, se va emite autorizaţia de construire şi începem execuţia. În total, modernizăm aproape 3 kilometri de străzi. În paralel, vrem să asfaltăm şi 5,4 kilometri de drumuri de exploataţie agricolă, cu finanţare prin AFIR - 27 de miliarde. Pentru acest proiect, mai avem de luat avize de la Administraţia Bazinală de Apă Olt şi de la Drumurile Naţionale. De la Mediu, avem şi studiul geotehnic, la fel, este făcut. Este elaborat şi certificatul de urbanism...", a anunţat primarul Constantin Aleca.

Primarul oraşului Bălceşti a mai spus că pentru proiectul prin AFIR, a semnat contractul de finanţare în august 2016, însă licitaţia, la care au participat 14 firme, s-a lungit exagerat de mult din cauza contestaţiilor şi a proceselor dintre ofertanţi. „Prima secţiune de drum agricol pe care o vom moderniza porneşte din DN 65 C, la Culă - cum spunem noi, trece prin pădure şi ajunge la Sticlăreşti. Apoi, avem o bucată de drum de la Bînţa, de la nea' Stelu, până la Popeşti. Pe acest traseu, avem şi o biserică de la 1700, monument istoric. Drumul ajunge apoi în DJ 651 B. O altă porţiune este din DN 65 C şi se uneşte cu Strada Pajura", a completat liberalul.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...