FOTO: Rotary Club Râmnicu Vâlcea continuă proiectul „DINŢI FRUMOŞI, COPII SĂNĂTOŞI” la Vâlcea

FOTO: Rotary Club Râmnicu Vâlcea continuă proiectul „DINŢI FRUMOŞI, COPII SĂNĂTOŞI” la Vâlcea Sursa foto: Club Rotary Râmnicu Vâlcea

Rotary Club Râmnicu Vâlcea a demarat cea de-a doua etapă (2017-2020) a proiectului districtual „Dinți frumoși, copii sănătoși”, constând în examinarea stării de sănătate dentară pentru evaluarea indicelui de carie dentară a copiilor din școlile vâlcene, dar și distribuirea de periuțe și pastă de dinți, împreună cu flayere despre periajul corect al danturii.

Proiectul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi” a demarat în 2011 și s-a desfășurat în 15 orașe din țară iar cea de-a doua etapă 2017-2020 în 3 județe pilot: București, Cluj și Vâlcea, prin intermediul Cluburilor Rotary District 2241, cu acordul ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei şi partenerii externi: Cluburile Rotary din Suedia şi compania Colgate România.

Proiectului are ca obiectiv reducerea la jumătate a numărului de carii la copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani, conștientizarea importanței igienei orale în rândul celor mici, a învățătorilor și părinților acestora, precum și deprinderea unor obiceiuri alimentare cât mai sănătoase. Un rol important în prevenirea cariilor dentare constă în formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătății dinților, cunoașterea tehnicilor corecte de periaj dentar și utilizarea normelor de igienă orală pentru corectarea deprinderilor greşite.

La Râmnicu Vâlcea, Proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoși”, a fost implementat de către Ani Antonescu cu sprijinul benevol al medicilor stomatologi: Duma Geosepina, Curti Sanda, Neagoe Andreea, Preda Lucia, Genoiu Sandra și al asistentelor: Felicia Găman, Râpan Nicoleta și Vlasceanu Bianca.

Peste 700 de copii de la școlile : Școala Gimnazială Nr.1 „Take Ionescu”, Școala Gimnazială Nr.2 „I.GH. Duca”, Școala Gimnazială Nr.10, Colegiul Național de Informatică "Matei Basarab", Liceul Sanitar ,,Antim Ivireanu", Şcoala Gimnazială Nr.3, Vlădeşti, Scoala Gimnazială nr.13 au beneficiat de o lecție importantă a iegienei orale, dar și de consultații gratuite.

Rotary Club Râmnicu Vâlcea le mulțumește pentru implicare și colaborare directorilor de școli, cadrelor didactice, medicilor stomatologi, asistentelor, și în special doamnei dr. Ani Antonescu, care a reușit să implementeze cu succes acest proiect districtual.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...