VÂLCEA sub COD PORTOCALIU de inundaţii. Prefectura convoacă Grupul de Suport Tehnic pentru Situaţii de Urgenţă

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea, manifestate prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, condiții de grindină și cantități de apă însemnate, luând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează asupra situației existente în data de 18 iunie 2018, ora 08.00:

La această oră, județul Vâlcea se află, în zona sudică a acestuia, sub avertizare COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pentru intervalul 08.00-12.00.

În aceste condiții, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, a dispus convocarea, începând cu ora 09.30, a Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență format din șefii structurilor cu atribuțiuni, respectiv ISU, IPJ, IJJ, SPR, SDN, ABA, SGA, RAJDP Vâlcea, pentru a fi dispuse măsuri în consecință.

În cursul zilei de 17 iunie 2018, echipajele de intervenţie din cadrul ISU Vâlcea, au acționat pe raza localităților Drăgășani și Grădiștea pentru evacuarea apei din 8 gospodării (terenuri, locuințe și un beci). Un caz aparte l-a constituit salvarea unei persoane de sex masculin aflată într-o barcă gonflabilă care plutea în derivă și luase apă pe râul OLT, în localitatea Călimănești. Persoana a fost scoasă la mal și predată unui echipaj SAJ Vâlcea. De asemenea, la această oră se intervine și în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

La ora prezentei informări, pe drumurile naţionale şi judeţene nu se înregistrează situaţii deosebite ca urmare a fenomenelor mai sus menţionate, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de siguranţă. În cursul zilei de 17 iunie 2018, ca urmare a cantităților însemnate de precipitații pe DN 7A, la km 32+050, 32+150 și 33+100 echipele de intervenție ale SDN Vâlcea, au intervenit pentru a îndepărta o viitură de pe partea carosabilă, lucrările fiind desfășurate cu greutate din cauza faptului că alunecarea era activă.

La nivelul reţelelor de energie electrică, echipele CEZ Distribuţie au intervenit la toate deranjamentele produse.

La această oră există probleme pe LEA 20 kV Vâlcea Sud – Golești, unde, din cauza fenomenelor hidrometeorologice au fost rupți mai mulți stâlpi, de asemenea există și copaci căzuți pe linii, satele Vătășești, Tulei, Câmpeni, Poienița și Drăgănești fiind rămase fără tensiune, existând un număr de aproximativ de 480 consumatori afectați. Timpul estimat pentru redare în exploatare este de cca. 10 ore.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...