Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea (foto)

Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea (foto) Sursa foto: Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul Valcea

Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea a primit ieri, 11 iunie, vizita Excelenţei Sale Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România.

Între Georgia și Râmnicu Vâlcea există o strânsă legătură culturală datorată lui Antim Ivireanul, patronimul bibliotecii și ocrotitorul orașului. Venit din Iviria (Georgia de astăzi), Antim Ivireanul a fost episcop al Râmnicului între anii 1705 – 1708, perioadă în care a înființat o tipografie la Râmnic.

Excelenţa Sa Domnul Ambasador a consultat câteva dintre tipăriturile lui Antim aflate în colecțiile bibliotecii, precum și o expoziție de documente aparținând culturii georgiene. De asemenea, domnia sa a donat câteva exemplare din epopeea națională a Georgiei, “Viteazul în piele de tigru” de Șota Rustaveli.

Cu aceast prilej, conf univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” Vâlcea și Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili au discutat posibilitatea unei viitoare colaborări cu o bibliotecă din locurile natale ale lui Antim Ivireanul.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella