Îngeraşul Verei a plecat la Ceruri! Dumnezeu să o odihnească în pace!

Tragedie în familia Verei Popescu. Fetiţa ei, care abia împlinise un anişor, a murit după o lungă luptă cu boala. A plecat printre alți îngerași, lăsând în urmă familia şi apropiaţii îndureraţi. Deputatul Daniela Oteşanu, care ar fi trebuit să fie naşa fetiţei, este alături de Vera şi familia ei în greua încercare a pierderii îngeraşului lor.
Înmormântarea micuţei va avea loc marţi, 12iunie 2018, la orele 13, la cimitirul Sf. Ioan din Râmnicu Vâlcea.
Cazul Verei a devenit public, după ce Lucian Mândruță a postat pe pagina sa de socializare un mesaj despre casa în care locuiește Vera și alte mămici aflate în situație ei, casă construită din donații anonime către o fundație din România.
”Veronica e de 6 luni la Grigore Alexandrescu. Fetita ei s-a nascut prematur, cu ceva probleme medicale care au cerut chirurgie si tratament serios.
E un copil dorit, aparut dupa multa vreme. L-a facut in vitro. Sta pe langa el cand poate (copilul e intr-o forma de terapie mai speciala) si e atenta la fiecare miscare. Asa ca nu se indeparteaza la mai mult de cateva sute de metri de cladirea in care e fetita ei de 4 kilograme.... Veronica doarme la spital, in casa asta.
Nu stiam ca se poate si ca poate fi atat de frumos si confortabil. Am fost azi s-o vizitez, dupa ce s-a terminat renovarea, invitat de prietenii de la Fundatia Ronald McDonald. Casa are 16 camere, cu cate doua locuri, baie individuala, bucatarie si loc de joaca pentru copiii care stau aici, intre tratamente, cu parintii lor. Trimiterea se face de medic. Si cazarea nu costa nimic. Sigur, in limita locurilor.
In tara mai e o singura astfel de casa, la Timisoara. Si una dintre sursele de bani e chiar cutia cu donatii, pe care nu stiu cati o baga in seama, la tejgheaua McDonalds.
Nu stiu daca acea cutie va ramane acolo si dupa ce iese legea cea noua a finantarii ONG-urilor. Pentru ca nu stii cine a pus leul - dar trebuie sa-l raportezi statului, cu nume si prenume...
Pana atunci, m-am gandit sa va arat unde e restul vostru de la Big Mac.
Aici. In curte la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Intr-o casa in care parintii pot dormi, visandu-si copiii mari si sanatosi", spunea Lucian Mândruţă cu câteva luni în urmă.
Între timp, în căsuţa din curtea Spitalului Grigore Alexandrescu s-a mutat şi fetiţa Verei, iar aceasta a sperat până în ultima clipă că se va face bine şi va putea avea o viaţă normală. Din păcate, problemele medicale ale micuţei s-au agravat în ultimele zile şi, într-un final, plămânii ei nu au mai rezistat. Micuţa a murit sâmbătă, 8 iunie 2018, la Bucureşti, în căsuţa din curtea Spitalului Grigore Alexandrescu.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...