Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Instanța a decis. CONSTANTIN ROIBU nu este vinovat de insolvența OLTCHIM

În data de 14 mai 2014, la Tribunalul Vâlcea, a fost înregistrată cererea administratorilor judiciari de la Oltchim direcţionaţi de avocatul Gheorghe Piperea, prin care firmele lor Rominsolv şi BDO Business Restructuring solicită pagube de 500 de milioane de euro, fosta conducere a combinatului fiind acuzată de decizii eronate de management, spolierea companiei şi investiţii ineficiente.

Constantin Roibu, fostul director general al combinatului şi echipa sa de conducere, Vasile Măndica, fost director Economic, Veronica Preoteasa, fost director Comercial, Nicolae Olaru, fost director Comercial şi Daniel Mihăescu, fost director Divizia Petrochimică Piteşti au fost chemaţi în faţa instanţei de judecată.

Administratorii judiciari Piperea şi Bălan justificau cererea de chemare în judecată cu Raportul asupra Insolvenţei şi raportul Curţii de Conturi, ambele din 2013, unde, printre altele, se precizează: „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane[...] dispunerea, în interes personal, a contiuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi".

Dar, iată că instanţa de la Vâlcea în cazul deschis de avocatul Gheorghe Piperea împotriva lui Constantin Roibu s-a pronunțat ieri, 8 iunie 2018.

"Soluția pe scurt: Aprobă onorariul definitiv cuvenit exp. Aluchi Virgil - specialitatea „Petrol și Gaze/Utilaje petroliere și petrochimice” la suma de 50.000 lei. Aprobă onorariul definitiv cuvenit exp. Călinescu Natalia - specialitatea „Petrochimie” la suma de 62.000 lei. Aprobă onorariul definitiv cuvenit exp. Şchiopu Nicolae - specialitatea „Contabilitate” la suma de 118.890 lei.
Respinge acţiunea formulată de reclamanta OLTCHIM S.A. - societate în insolvenţă prin Consorţiul de administratori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L împotriva pârâţilor Roibu Constantin, Vasile Mandica, Preoteasa Veronica, Olaru Nicolae Radu şi Mihăescu Daniel.
Obligă reclamanta la plata către pârâta Preoteasa Veronica a cheltuielilor de judecată în cuantum de 14.250,75 lei. Obligă reclamanta la plata către pârâtul Roibu Constantin a cheltuielilor de judecată în cuantum de 14.251,63 lei. Obligă reclamanta la plata către pârâtul Mihăescu Daniel a cheltuielilor de judecată în cuantum de 9.904,63 lei. Obligă reclamanta la plata către pârâtul Olaru Nicolae Radu a cheltuielilor de judecată în cuantum de 6.268,75 lei. Obligă reclamanta la plata către exp. Aluchi Virgil a sumei de 10.000 lei ce reprezintă cheltuieli ocazionate de efectuarea raportului de expertiză. Obligă reclamanta la plata către exp. Călinescu Natalia a sumei de 6.800 lei ce reprezintă onorariu şi la plata sumei de 8.000 lei ce reprezintă cheltuieli ocazionate de efectuarea raportului de expertiză. Obligă reclamanta la plata către exp. Şchiopu Nicolae a sumei de 68.890 lei ce reprezintă onorariu.
Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii. În cazul exercitării căii de atac, cererea se va depune la Tribunalul Vâlcea. Pronunţată astăzi, în şedinţă publică, 8 iunie 2018" se arată în Hotărârea Tribunalului Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella