REACŢIA Poliţiei Vâlcea în legătură cu TEROAREA RROMĂ din Berbeşti

La scurt timp după ce în toată presa locală şi cea centrală au apărut, din nou, imagini video în care se vede cum cetăţeni ai oraşului Berbeşti sunt terorizaţi de alţi cetăţeni rromi, Inspectoratul de Poliţie Vâlcea a reacţionat trimitându-se următorul comunicat:

„În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la situația operativă din orașul Berbești, facem următoarele precizări:

În ultimele luni, Poliția orașului Berbești a desfășurat acțiuni pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

În toate situațiile constatate au fost efectuate cercetări și dispuse măsurile legale.

Cu privire la evenimentele semnalate, menționăm următoarele:

La data de 5 martie a.c., în orașul Berbești, a avut loc un conflict spontan în care a fost implicat un bărbat de 32 de ani care ar fi agresat în fața unui local un bărbat din localitate, înregistrându-se un dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Față de bărbatul respectiv a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior persoana vătămată și –a retras plângerea, dosarul fiind soluționat în prezent.

La data de 6 mai a.c., același bărbat de 32 de ani ar fi agresat fizic o altă persoană, în urma unui conflict spontan.

A fost înregistrat un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, dispunându-se din nou reținerea pentru 24 de ore, iar ulterior măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acest dosar a fost soluționat zilele trecute, cu propunere legală.

Pe perioada controlului judiciar, bărbatul nu a respectat măsurile impuse de instanță, distrugând un autoturism și amenințând un angajat al unei societăți comerciale, motiv pentru care s-a propus schimbarea măsurii preventive. Cu privire la aceste fapte, au fost de asemenea înregistrate dosare penale, în care se efectuează cercetări.

În această dimineață, 8 iunie, persoana în cauză a fost implicat într-un nou conflict spontan.

Din primele verificări se pare că persoana bănuită ar fi agresat fizic un alt bărbat, în fața unui bancomat din Berbești. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, cel în cauză fiind în acest moment, la sediul poliției pentru audieri, iar în cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt.".

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...