Începe Evaluarea Națională pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează mâine, 8 iunie, iar absolvenţii ciclului gimnazial se mai pot înscrie la Evaluarea Naţională tot până atunci.

Luni, 11 iunie, elevii claselor a VIII a vor susține prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura română. Cei mici au emoții destul de mari deoarece acesta este primul examen important din viața lor. Pentru o cât mai bună desfășurare a examenului este bine ca elevii de clasa a VIII a să cunoască câteva reguli de organizare, iată care sunt acestea. Două zile mai târziu, pe 13 iunie, se va susține proba la Matematică. Elevii aparâținând minorităților vor avea ziua de 14 iunie pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Evaluarea Națională începe la ora 9.00 când se deschid plicurile sigilate în care se află subiectele multiplicate. Aceste plicur se vor găsi în fiecare sală de curs, sigilate și ștampilate astfel încât nimeni din sală nu cunoaște subiectele. Elevii trebuie să ajungă în sală înainte de ora 9, accesul fiind permis de la ora 8.30.

Fiecare sală este numerotată și are la ușa un tabel cu numele elevilor care trebuie să susțină Evaluarea Națională și ordinea acestora în bancă, fiind așezați câte unul în spatele celuilalt, câte un elev în bancă.

Înainte de aducerea subiectelor în săli, cei mici vor fi instruiți cu privire la modalitatea de desfășurare a examenului de Evaluare Națională și modul de completare a datelor personale în colțul din dreapta sus.

Elevilor le este interzis să intre în săli cu: manuale, notițe, rezolvări de subiecte, calculatoare sau alte mijloace electronice ce îi poate ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare. Acestora li se aduce la cunoștință consecințele încălcării regulilor.

După ce își încheie lucrările, elevii își numerotează paginile sub îndrumarea asistenților prezenți în sală, cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta. Se vor numerota toate paginile pe care a scris elevul, iar partea nescrisă va fi barată de către asistenți.

La expirarea celor 120 de minute, toți elevii predau lucrările. Este interzisă depășirea acestui timp acordat! Ultimii 3 elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Pe 13 iunie se va desfășura probă scrisă la Matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităților naționale vor participă la probă scrisă de Limbă și literatură maternă.

Rezultatele se vor afișa pe 19 iunie, iar contestațiile vor putea fi depuse, în aceeași zi, între orele 14.00 – 19.00. Soluționarea contestațiilor va avea loc între 20 și 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

După susținerea Evaluării Naționale, elevii mai au de trecut un hop, mai exact admiterea la liceu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...