Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Festivalul național "Copilăria nu are etnie"

În data de 5 iunie, în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, s-a desfășurat Festivalul Național al copiilor romi „Copilăria nu are etnie”.

Festivalul a reunit grupuri și ansambluri reprezentative culturii rrome, fiind prezentate dansuri dansuri roman fest, poezii compuse de copii romi și un film documentar.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența autorităților județului Vâlcea, a reprezentanților asociațiilor care promovează cultura etniei rrome dar și a celor care sprijină incluziunea socială, educația și sănătatea rromilor.

Părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Catehizare a rromilor a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cuvânt ce a reamintit porunca Mântuitorului „Mergând învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului” (Matei 28,19), dar și faptul că Biserica poartă de grijă tuturor credincioșilor. Părintele a făcut cunoscute proiectele sociale, educaționale și misionare care se desfășoară în cadrul Biroului Catehizare a rromilor, amintind și de faptul că la inițiativa Înaltpreasfințitului Părintelui Arhiepiscop Varsanufie au fost traduse slujbe și rugăciuni în limba acestei etnii.

Prezența la festival a constituit un bun prilej pentru evaluarea proiectelor derulate dar și de inițierea unor noi programe sociale, culturale și educaționale.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella