Festivalul național "Copilăria nu are etnie"

În data de 5 iunie, în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, s-a desfășurat Festivalul Național al copiilor romi „Copilăria nu are etnie”.

Festivalul a reunit grupuri și ansambluri reprezentative culturii rrome, fiind prezentate dansuri dansuri roman fest, poezii compuse de copii romi și un film documentar.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența autorităților județului Vâlcea, a reprezentanților asociațiilor care promovează cultura etniei rrome dar și a celor care sprijină incluziunea socială, educația și sănătatea rromilor.

Părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Catehizare a rromilor a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cuvânt ce a reamintit porunca Mântuitorului „Mergând învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului” (Matei 28,19), dar și faptul că Biserica poartă de grijă tuturor credincioșilor. Părintele a făcut cunoscute proiectele sociale, educaționale și misionare care se desfășoară în cadrul Biroului Catehizare a rromilor, amintind și de faptul că la inițiativa Înaltpreasfințitului Părintelui Arhiepiscop Varsanufie au fost traduse slujbe și rugăciuni în limba acestei etnii.

Prezența la festival a constituit un bun prilej pentru evaluarea proiectelor derulate dar și de inițierea unor noi programe sociale, culturale și educaționale.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...