Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 7 iunie 2018

07 Iun 2018

• Românul s-a născut poet și specialist în politică, medicină și fotbal. Însă astăzi ne oprim asupra capacității lui a face haz de necaz și bani din… pui fără colesterol, botezați Codruța • Sâmbătă, 9 iunie, la Piața Victoriei, Partidul Social Democrat va organiza un miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România • Să rămânem tot la mitingul PSD împotriva abuzurilor care se întâmplă în România. La Vâlcea, primarii social-democraţi nu dau în clocot de încântare că trebuie să meargă la Bucureşti să protesteze • La deschiderea oficială a Târgului Cocoşul de Hurez, cunoscătorii politicii locale au sesizat o uşoară răcire a relaţiilor cordiale între mai-marii conducători judeţeni ai Vâlcii


• Românul s-a născut poet și specialist în politică, medicină și fotbal. Însă astăzi ne oprim asupra capacității lui a face haz de necaz și bani din… pui fără colesterol, botezați Codruța. Dacă Gabriel Liiceanu a numit-o pe șefa DNA, însăși SLUJIREA, ei bine iată că și companiile autohtone au ceva de spus în sensul ăsta.
O firmă din Tulcea, SC Atlas Impex SRL, comercializează de aproximativ 20 ani „pui de o zi, pui de curcă, bibilică, puicuțe ouătoare, boboci de rața și gâscă, furaje, bulbi de flori, pomi fructiferi, trandafiri, seminte legume si flori”.
Cam de toate pentru toți, iar în ultima perioadă patronii și-au extins afacerea cu un nou „sortiment”. Carnea fără colesterol, botezată Codruța. Iar șefa DNA pare muza acestui tip de produs, descris în detaliu pe etichetă.
„Carcasă de bibilică, din ouă clocite de marinar, educată nemțește și cu imunitate totală la tigaia populară am crescut o bibilică apreciată în supe, tocăniță și stropel. Pasăre crescută ecologic, în aer liber, fără chimicale și antibiotice”.
Trebuie să recunoaștem că românii sunt foarte inventivi, însă nu știm cât de mult o să aprecieze Laura Codruța Kovesi…carnea fără colesterol. Cert este că acum putem avea Codruța chiar și în farfurie.

• Sâmbătă, 9 iunie, la Piața Victoriei, Partidul Social Democrat va organiza un miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România. În emisiunea moderată de Denise Rifai, jurnaliștii de la Realitatea TV au dezvăluit cât va costa mitingul PSD din această săptămână. la acest eveniment sunt așteptate aproximativ 250.000 de persoane din toată țară. La 100.000 de persoane, ar trebui închiriate 2.000 de autocare.
Reporterul Realitatea TV a susținut că se va plăti 200 de euro per autocar, ceea ce înseamnă că PSD va cheltui 400.000 de euro doar pentru a aduce 100.000 de oameni.
De asemenea, la suma totală se vor adăuga și costurile pentru stegulețe, pancarte, însemne și alte accesorii pe care le vor avea participanții la eveniment.
Astfel, jurnaliștii Realitatea TV au ajuns la concluzia că, pentru mitingul de sâmbătă, Partidul Social Democrat va plăti peste un milion de euro.

• Să rămânem tot la mitingul PSD împotriva abuzurilor care se întâmplă în România. La Vâlcea, primarii social-democraţi nu dau în clocot de încântare că trebuie să meargă la Bucureşti să protesteze. Redactorii Vocea Vâlcii au vorbit cu mai mulţi edili social-democraţi, iar unii se făceau că plouă, adică nu ştiu, n-au auzit, n-au fost informaţi, iar altora ideea protestului li se pare total neprotrivită. Iată ce ne-a declarat un primar social-democrat din Vâlcea, căruia din motive lesne de înţeles îi vom păstra anonimatul: "E o decizie grea. Împotriva cui protestăm noi? Eu am avut probleme cu justiţia şi până în acest moment pe mine justiţia nu m-a dezamăgit. Cred că fiecare pe persoană fizică ar trebui să spună ce are împotriva justiţiei, dacă are ceva. Fiecare trebuie să-şi asume. Adevărul că sistemul este unul deficitar. Poate ar trebuie să-l schimbăm, modul de lucru, metodele, cred că aici suntem deficitari. Sincer, nu îmbrăţişez ideea de a protesta la Bucureşti", susţine edilul.

• La deschiderea oficială a Târgului Cocoşul de Hurez, cunoscătorii politicii locale au sesizat o uşoară răcire a relaţiilor cordiale între mai-marii conducători judeţeni ai Vâlcii. Spre exemplu, prefectul Florian Marin, după tăierea panglicii, s-a retras undeva în rândul trei, patru, lăsându-l pe preşedintele PSD Constantin Rădulescu să-i ţină companie Înalt PreaSfinţiei Sale, Varsanufie şi lui Dinu Săraru. Şi deputatul Eugen Neaţă a părut uşor stingher la deschidere, mai ales că primarul Mircia Gutău nu a participat la eveniment. Deşi, deputatul Neaţă ne-a obişnuit să fie în prim-planul fiecărui eveniment major, iată că de această dată, nu s-a întâmplat aşa. Să fie oare din pricina faptului că Neaţă este văzut de unii ca un contracandidat serios al lui Costi Rădulescu la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea? Nimic nu este exclus şi până în toamnă, când apele politice încep să se separe, nu mai e mult.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...