Ziua Mondială a Mediului – Combate poluarea cu plastic

04 Iun 2018

Ziua Mondială a Mediului, inițiată de Organizația Națiunilor Unite(O.N.U.) în 1972, este sărbătorită anual pe data de 5 iunie de comunități din întreaga lume. De atunci, acest eveniment a devenit un prilej pentru ca oamenii din întreaga lume să se angajeze activ în protejarea mediului.

Prin tema din acest an, “Combate poluarea cu plastic”, factorii responsabili și comunitățile sunt îndemnați să se unească și găsească alternative durabile la utilizarea excesivă a plasticului care poluează oceanele și ne amenință sănătatea.

Conform datelor ONU:
- În fiecare an, cel puțin 13 milioane de tone de plastic ajung în oceane, echivalentul unui camion complet de gunoi descărcat la fiecare minut.
- În ultimul deceniu, am produs mai mult plastic decât în tot secolul trecut.
- 50% din plasticul pe care îl folosim este de unică folosință.
- Cumpărăm 1 milion de sticle de plastic la fiecare minut.
- Plasticul reprezintă 10% din totalul deșeurilor generate.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea organizează mâine la sediul său o activitate de conștientizare a elevilor privind importanta protejarii mediului inconjurator. În programul de activități sunt cuprinse lecții deschise, prezentări de materiale video și dezbateri pe tema poluării cu plastic, participanți fiind elevi de cls. a III-a ai Școlii Gimnaziale I. Gh. Duca Rm Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...