Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ziua Mondială a Mediului – Combate poluarea cu plastic

04 Iun 2018

Ziua Mondială a Mediului, inițiată de Organizația Națiunilor Unite(O.N.U.) în 1972, este sărbătorită anual pe data de 5 iunie de comunități din întreaga lume. De atunci, acest eveniment a devenit un prilej pentru ca oamenii din întreaga lume să se angajeze activ în protejarea mediului.

Prin tema din acest an, “Combate poluarea cu plastic”, factorii responsabili și comunitățile sunt îndemnați să se unească și găsească alternative durabile la utilizarea excesivă a plasticului care poluează oceanele și ne amenință sănătatea.

Conform datelor ONU:
- În fiecare an, cel puțin 13 milioane de tone de plastic ajung în oceane, echivalentul unui camion complet de gunoi descărcat la fiecare minut.
- În ultimul deceniu, am produs mai mult plastic decât în tot secolul trecut.
- 50% din plasticul pe care îl folosim este de unică folosință.
- Cumpărăm 1 milion de sticle de plastic la fiecare minut.
- Plasticul reprezintă 10% din totalul deșeurilor generate.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea organizează mâine la sediul său o activitate de conștientizare a elevilor privind importanta protejarii mediului inconjurator. În programul de activități sunt cuprinse lecții deschise, prezentări de materiale video și dezbateri pe tema poluării cu plastic, participanți fiind elevi de cls. a III-a ai Școlii Gimnaziale I. Gh. Duca Rm Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris