Elevii vâlceni la faza națională a Concursului "ȘTIU și APLIC" - Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii, ediția a VI-a

În perioada 18 – 20 mai 2018, 10 elevi din liceele vâlcene au participat la Iași, la faza națională a Concursului "ȘTIU și APLIC" - Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii, ediția a VI-a.
Concursul a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților și competențelor actualilor elevi, viitori lucrători în domeniul securității și sănătății în muncă cu scopul reducerii numărului accidentelor de muncă. Acesta a fost atins prin intermediul celor două probe ale concursului: proba teoretică individuală, pe calculator și proba practică pe echipe, probe desfășurate pe cinci secțiuni: liceu - clasele IX-X și XI –XII - filiera teoretică și tehnologică, precum și școala profesională.

Județul Vâlcea a participat cu 5 echipaje de elevi de la: Colegiul Energetic Rm.Vâlcea - 2 echipaje, Liceul Tehnologic „General Magheru”, Rm.Vâlcea – 1 echipaj și Liceul Teoretic Virgil Ierunca Lădești - 2 echipaje, clasate pe locurile I la faza județeană.

Echipajul de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca”, Lădești, format din elevele Presură Denisa-Ionela și Ene Costina-Alexandra, a obținut locul al III-lea, iar echipajele formate din elevii Ștefan-Boangăr Gabriel-Alexandru, Șoachete Ion-Cristian de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca”, Lădești și Bunescu Maria-Bianca, Didoiu Maria-Nicoleta de la Colegiul Energetic Rm.Vâlcea au obținut mențiune, la acest concurs participând 30 de județe.

Succesul elevilor a fost posibil grație îndrumării profesioniste a doamnei profesoare Armeanu Carmen de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca”, Lădești și a doamnelor profesoare Ciurea Camelia și Bîrzescu Venera de la Colegiul Energetic Rm.Vâlcea.

Felicitări tuturor elevilor participanți la această etapă, cadrelor didactice îndrumătoare și mulțumiri Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea pentru sprijinul acordat în organizarea unor astfel de activități, care dau rezultate și aduc performanțe, demonstrând că prevenirea accidentelor de muncă în rândul lucrătorilor - ca element prioritar - poate fi începută şi dezvoltată de sistemul educaţional, în conformitate cu politicile Uniunii Europene.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...